Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

06. 03. 2018. 15:15   >>  15:16

VUJANOVIĆ-GROZDANOVA

CG i Bugarska da poboljšaju ekonomsku saradnju

Crna Gora i Republika Bugarska imaju tradicionalno prijateljske odnose ali postoji prostor za unapređenje saradnje posebno u oblasti ekonomije, saglasni su predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović i predsjednica Odbora za spoljne poslove Narodne skupštine Republike Bugarske, Džema Grozdanova.

Kako je saopšteno iz Vujanovićevog kabineta, predsjednik je iskazao visoko poštovanje tradicionalno prijateljskim odnosima Crne Gore i Bugarske, koji se, kako je kazao, u kontinuitetu potvrđuju intenzivnim susretima na državnom nivou.

"Saopštio je zahvalnost Bugarskoj na iskrenom zalaganju na ubrzanju pristupa Evropskoj uniji država Zapadnog Balkana, koje je prioritet njenog predsjedavanja Savjetom Evropske unije. Ukazao je na širok prostor unapređenja saradnje između dvije države, posebno na planu ekonomije i spremnost Crne Gore na puni angažman u tom pogledu", navodi se u saopštenju.

Vujanović je, kako se dodaje, naglasio važnost parlamentarne saradnje i iskazao zahvalnost Narodnoj skupštini Bugarske na podršci procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

"Istako je odlučnost i maksimalnu posvećenost Crne Gore evropskim integracijama, konstatujući da je model individualnog pristupa efikasan i u skladu sa odgovornostima koje svaka od država aspiranta za članstvo mora imati", saopšteno je iz Vujanovićevog kabineta.

Grozdanova se saglasila sa ocjenom bilateralnih odnosa i potrebom unapređenja ekonomske saradnje.

"Čestitala je Crnoj Gori na dostignućima u evropskim integracijama, konstatujući da je veliki dio posla već urađen. Ocjenila je Crnu Goru stabilizirajućim faktorom u regionu, ističući da je njeno članstvo u NATO veliki doprinos u tom pogledu", navodi se u saopštenju.

Grozdanova je ukazala na nastojanja Bugarske da EU samit, koji će se održati u maju u Sofiji rezultira konkretnim stavovima za svaku državu Zapadnog Balkana u cilju efikasnog procesa proširenja EU na Zapadni Balkan.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније