Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

06. 03. 2018. 12:36   >>  23:51 28

ZBOG JEDINSTVA OPOZICIJE

DF: Jovićević odustao od kandidature

Predsjedništvo DF-a saopštilo je da je Andrija Jovićević, u dogovoru sa njima, odustao od kandidature za predsjednika Crne Gore.

“Predsjedništvo DF-a obavještva javnost da je zbog istorijske važnosti objedinjavanja opozicije oko jedne nestranačke ličnosti, postiglo dogovor sa Andrijom Jovićevićem da odustane od kandidature za predsjednika Crne Gore”, saopšteno je iz DF-a.

Na ovaj način su, kako navode, još jednom demonstrirali odgovornost, koju bi kako poručuju, trebalo da pokažu svi relevantni opozicioni subjekti.

“Da lične i partijske interese podrede većini građana Crne Gore, koji traže smjenu vlasti, a nastupajući predsjednički izbori predstavljaju pravu priliku za to”, poručuju iz DF-a.

Podsjećaju da Demokratski front nije predlagao stranačkog kandidata, i još od marta 2017. godine su, kako navode, ostatku opozicije predložili kandidovanje nestranačke ličnosti, koja može objediniti sve opozicione strukture.

“Iako smo najjači opozicioni politički faktor, sličnu širinu smo pokazali i kada smo nakon održanih parlamentarnih izbora 2016. obećali manjinsku podršku vladi koju bi formirale manjinske partije sa ostatkom opozicije. Građani su nam to izuzezno cijenili i zato smo uspjeli da sačuvamo snagu i nastavimo sa predlozima i politikom koja je interesu svih građana Crne Gore”, navodi se u saopštenju DF-a.

Da se dogovorimo ko nestranačkog kandidata

Predsjedništvo DF-a pozvalo je sve kolege iz opozicije, koji su najavili kandidature, da odustanu od tog, kako navode, “gubitničkog nauma”.

"I da se dogovorimo oko jedne nestranačke ličnosti koja će biti sigurni pobjednik na predsjedničkim izborima. Veoma je važno potencirati činjenicu da se i u ovom trenutku opozicija ne nalazi u vremenskom škripcu, jer ni naš politički protivnik DPS još nije izašao sa svojim predsjedničkim kandidatom i očekuje našu reakciju", poručuju iz DF-a.

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније