Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

02. 03. 2018. 17:51 >> 19:00
43

MANDIĆ PORUČIO

Nijesam bježao, bili smo ugroženi

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić, poručio je da nikada nije bježao, da neće bježati iz Crne Gore i da želi ovdje da bude predstavnik srpskog naroda i opozicije.

Mediji su danas objavili da je Mandić sinoć priveden u Prijepolju, jer je pokušao ilegalno da pređe granicu sa Srbijom. Mandić i funkcioner DF-a Milan Lekić su na vanrednoj konferenciji za medije objasnili da su se sinoć uputili u udaljeno selo Poblaće, na tromeđi Crne Gore, Srbije i Republike Srpske, te da su u jednom momentu primjetili da su "promašili put". Putevi su bili neočišćeni, pa su kako kažu odlučili da se vrate preko zvaničnog prelaza. Sumnjaju da ih je policija pratila i, kako kažu umjesto da im pomogne, sve su prijavili policiji iz Srbije.  

Mandić je na vanrednoj konferenciji za medije u Pljevljima, naveo da se desio veliki skandal, po kojem će biti upamćen ovaj režim. On je kazao da su im policajci iz Srbije napisali prekršajne prijave, a nijesu brinuli šta je moglo da im se desi te večeri.

Pokvario im se kaže, i automobil kada su obilazili najudaljenija sela u opštini Pljevlja.  "Milost i solidarnost, ljudi iz MUP-a je nestala i nijesu imali osjećaj da zaštite bližnjeg svoga, već je svako razmišljao o malom političkom profita", naveo je Mandić. On se zahvalio ljudima koji su bili sa njim.

Mandić je podsjetio da su njemu i Kneževiću oduzete putne isprave, te da postoje različiti aršini za političke protivnike i kriminalce.

"Pozivam sutkinju Suzanu Mugošu da hitno vrati putne isprave meni i Milanu Kneževiću", kazao je Mandić. 

On je naveo da uskoro kreće iz Pljevalja ka Podgorici, i da je uvijek uz narod. "Nikome nećemo dozvoliti da nas ponizi, a posebno ne na način da nas predstavi kao kukavice, kojih ima dovoljno u režimu", poručio je Mandić. 

Funkcioner DF-a Milan Lekić, koji je sinoć bio sa Mandićem, kazao je da je riječ o novoj aferi u kojoj se nastoji prikazati, da Andrija Mandić želi da bježi iz Crne Gore. Sumnjaju da je sve urađeno u, kako kažu saradnji između crnogorske i srpske policije.

Kaže da su išli na promociju knjige Bojana Strunjaša, i da istovremeno iskoriste priliku da obiđu ljude "koji su im bitni" u selima najudaljenijim od Pljevalja, a danas su imali namjeru da idu prema Čajniču i Bukovici. Sa njim i Mandićem su bili i Blažo Kotlaja i Nenad Cupara.

Пратите нас на

Коментари43

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније