Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ Mina ]

02. 03. 2018. 16:34 >> 16:34
1

DARMANOVIĆ AMBASADORIMA

Budućnost regiona je u EU

Budućnost Crne Gore, ali i svih zemalja regiona, je u Evropskoj uniji (EU), a integracioni proces je ključ trajne održive evropske arhitekture i strateški ulog u stabilnost i demokratiju, poručio je ministar vanjskih poslova, Srđan Darmanović.

On je danas održao brifing za ambasadore država članica EU.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Pored ambasadora, na brifingu je učestvovao i šef Delegacije EU u Crnoj Gori, Aivo Orav.

"Sastanak je bio prilika za sagledavanje evropske perspektive Crne Gore sa posebnim osvrtom na nedavno objavljenu Strategiju za proširenje EU, kao i da se ukaže na značaj posjeta najviših evropskih zvaničnika regionu, predsjednika Evropske komisije, Žana-Kloda Junkera i evropskog komesara za proširenje i susjedsku politiku, Johanesa Hana", kaže se u saopštenju.

Darmanović je, kako se navodi, ocijenio da Strategija potvrđuje da će se, i pored svih izazova sa kojim se suočava EU, visoko na agendi zadržati politika proširenja, koja je važna za kredibilitet Unije i za dugoročnu stabilnost i prosperitet regiona Zapadnog Balkana.

On je zahvalio ambasadorima na podršci koju pružaju Crnoj Gori na putu ka članstvu u EU, kako na radnom, tako i na ekspertskom nivou.

"Darmabović je ukazao na čvrsto opredjeljenje Crne Gore sprovođenju neophodnih reformi na unutrašnjem planu u cilju ispunjavanja standarda za dobrobit svih građana", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније