Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B. [ B92.net/Tanjug ]

01. 03. 2018. 13:05 >> 13:10
16

VULIN SAOPŠTIO

Ni Priština ne cijeni pomoć iz CG

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da je upućivanje dva pripadnika crnogorske vojske u misiju Kfora "politička poruka podrške kosovskoj nezavisnosti".

On je dodao da to Srbija ne može da pozdravi.

Upućivanje dva pripadnika crnogorske vojske nije u funkciji veće bezbjednosti građana na Kosovu i Metohiji, izjavio je Vulin upitan da prokomentariše odlugu crnogorskih vlasti da upute pripadnike svoje vojske u misiju u južnu srpsku pokrajinu.

"Riječ je o dva štabna oficira i to je politička poruka kojom se podržava kosovska nezavisnost, što nije nešto što može da naiđe na dobar prijem u Srbiji. Kao što vidimo, ni predstavnici Prištine, izgleda, nijesu previše impresionirani tom pomoći. Uzimaju je zdravo za gotovo. Pa se mnogo ni ne cijeni", dodao je Vulin.

On je podsetio da Crna Gora i "takozvano Kosovo nisu još uradili ni demarkaciju, nisu odredili granice, iako priznaju jedni druge kao nezavisne države".

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније