Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

28. 02. 2018. 19:47 >> 21:06
14

VUKSANOVIĆ PORUČIO

Bokeljsku mornaricu ne oduzimamo Crnoj Gori

Hrvatska građanska inicijativa pažljivo prati nominaciju Bokeljske mornarice za UNESKO-v popis nematerijalne kulturne baštine. U slučaju da se zaobiđe ime hrvatskog naroda, poslanik HGI Adrijan Vuksanović kaže da bi to imalo loše posljedice.

Hoće li ime hrvatskog naroda biti uz Bokeljksu mornaricu na nominaciji za UNESKO-vu listu nematerijalne kulturne baštine, za Hrvatsku građansku inicijativu, izuzetno je važno i od toga neće odustati.

“Mi Bokeljsku mornaricu ne oduzimamo Crnoj Gori, već je dajemo Crnoj Gori. I mene raduje svaki pripadnik Bokeljske mornarice, koji nije iz hrvatskog korpusa, jer na taj način se povrđuej vrijednost Bokeljske mornarice. Ali moramo priznati fakticitet koji jeste”, kaže Vuksanović za TVCG.

U slučaju Bokeljske mornarice dominantna je zasluga hrvatskog naroda, naglašava Vuksanović. Negiranjem Vlada je nepravedna prem njima, ali i prema vrijednostima kojima se diči. Definisanje nominacije, HGI pažljivo prati.

“Vjerujem da takva nepotpuna nominacija ne bi prošla kod UNESKO-a, to bi imalo jednu lošu konsekvencu, a onda bi mi na najvišem partijskim organima razmotrili čitavu situaciju i donijeli određene odluke”, ističe Vuksanović.

Može li to biti razlog za razlaz unutar vladajuće koalicije, što pominju pojedini mediji?

“Taj odgovor će dati najviši organi partije i predsjedničiki odbor HGI-a, ali tome pristupamo sa velikom ozbiljnošću”, poručio je Vukasnović.

Da je ovo pitanje zvaničnom Zagrebu itekako važno potvrđuje nedavni dolazak hrvatske ministarke kulture u Crnu Goru. Tada je iz našeg ministarstva saopšteno da je Bokeljska mornarica kulturna vrijednost svih građana Crne Gore sa kojima svako ima pravo da se identifikuje. Hrvatska je o ovom slučaju tražila stav Brisela.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније