Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

27. 02. 2018. 18:43   >>  18:40 4

BOŠKOVIĆ - KAJDANOV

"Saradnja CG i SAD sadržajna i sveobuhvatna"

Bilateralna saradnja Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država je sadržajna i sveobuhvatna, ocijenjeno je na sastanku ministra odbrane Predraga Boškovića i glavnom zamjenicom asistenta državnog sekretara za političko-vojna pitanja Tinom Kajdanov u Stejt departmentu.

Kako navode, Bošković i Kajdanov istakli su da je bilateralna saradnja Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država sadržajna i sveobuhvatna, kao i da je punopravno članstvo Crne Gore u NATO od presudnog značaja za uspostavljanje mira i bezbjednosti u regionu Zapadnog Balkana.

Bošković je zahvalio na aktivnoj podršci koju Stejt department pruža Crnoj Gori u nastavku sprovođenja reformskih procesa.

"Sagovornici su izrazili uvjerenje da će dvije zemlje nastaviti da unapređuju bilateralne odnose u svojstvu NATO saveznica, ali i ukazali na odličnu saradnju Ministarstva odbrane Crne Gore i Ambasade SAD-a u Podgorici", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Osvrnuvši se na bezbjednosnu situaciju u regionu, Bošković je naglasio da će Crna Gora nastaviti da aktivno promoviše NATO politiku otvorenih vrata, uz spremnost na adekvatnu ekspertsku pomoć zemljama aspirantima za članstvo u Alijansi.

Bošković je istakao da su evroatlantske integracije zemalja regiona garant dugoročnog mira i stabilnosti Zapadnog Balkana.

"On je upoznao sagovornicu o aktuelnim planovima u domenu daljeg nastavka modernizacije i opremanja Vojske Crne Gore, te naglasio da su aktuelni programi bilateralne saradnje sa Sjedinjenim Američkim Državama u ovom domenu od velikog značaja za unapređenje sveukupnih kapaciteta crnogorskog sistema odbrane", dodali su u saopštenju.

Kajdanov je istakla da će Sjedinjene Američke Države nastaviti da pružaju podršku Crnoj Gori u implementaciji neophodnih standarda u oblasti odbrane, te apostrofirala značajan doprinos naše zemlje kolektivnom sistemu bezbjednosti kroz aktivno učešće pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama i operacijama.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније