Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

27. 02. 2018. 14:59 >> 15:30
1

VUJANOVIĆ-CRNADAK

CG i BiH imaju prostora za saradnju

Crna Gora i Bosna i Hercegovina nemaju neriješenih pitanja a dvije zemlje imaju prostora za saradnju u svim oblastima posebno u sferi ekonomije uz potrebu poboljšanja putne infrastrukture i boljeg korišćenja energetskih resursa, kazao je predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović.

Vujanović je danas primio ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Igora Crnadaka.

Kako je saopšteno iz Vujanovićevog kabineta, predsjednik je konstatovao da dvije države nemaju otvorenih pitanja i da postoji širok prostor za saradnju koji zajednički treba iskoristiti.

"Ovim smo, nesumljivo, primjer regiona i državne politike i Crne Gore i Bosne i Hercegovine trebaju da istraju u afirmaciji ovakve politike", kazao je Vujanović.

On je dodao da prostor za saradnju postoji u svim oblastima "posebno u sveri ekonomije uz potrebu poboljšanja putne infrastrukture i boljeg korišćenja energetskih resursa".

"Ponovio je spremnost Crne Gore da sa Bosnom i Hercegovinom podijeli iskustva evropskih integracija saopštavajući da je i za Crnu Goru i za region bitno da se ubrza evropski put svih država Zapadnog Balkana", navodi se u saopštenju.

Crnadak se, kako su kazali, saglasio sa ocjenom odnosa Crne Gore i Bosne i Hercegovine konstatujući visok nivo povjerenja i saradnje dvije države.

"Iskazao je uvjerenje da će se ta saradnja intenzivirati u svim oblastima u kojima postoji mogućnost za to.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније