Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

27. 02. 2018. 11:05   >>  11:10 2

BEČIĆ PORUČIO

Rješenje za nestranačkog kandidata se može naći

Nesebičan i korektan pristup Demokrata u vezi sa predsjedničkim izborima, obavezuje sve opozicione kolege da ulože maksimalne napore kako bi se došlo do zajedničkog nestranačkog kandidata, prihvatljivog svima, rekao je lider te partije Aleksa Bečić. On je dodao da se rješenje može naći ako zaista svi iskreno teže jedinstvenom nestranačkom predsjedničkom kandidatu.

Poruke sadržane u Strategiji o proširenju zemalja Zapadnog Balkana ohrabrenje su za sve progresivne i demokratske snage u zemlji, a velika politička omča o vratu Demokratskoj partiji socijalista, kazao je predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić tokom sastanka sa šefom Delegacije EU u Crnoj Gori, ambasadorom Aivom Oravom. Sastanku je prisustvovao i generalni sekretar Demokrata, Boris Bogdanović.

Bečić je kazao da su postavljeni zahtjevi iz Strategije EU nemoguća misija za DPS, jer kako je dodao, oni ne mogu da krenu sami na sebe.

"DPS ne može uvesti Crnu Goru u EU, ova garnitura vlasti nikada ne može zatvoriti poglavlja 23 i 24, kao i poglavlje 27, zato što nije moguće da oni koji su zarazili sistem i produkovali kriminal i korupciju, sada liječe taj isti sistem. Oni ne mogu da udare na kriminalne strukture, korumpirane funkcionere, građevinsku, šumarsku, koncesionu mafiju, jer bi to značilo da udaraju na sebe, na svoje drugove, prijatelje i kumove iz tajkunskog i kriminalnog miljea. Zato Crnoj Gori trebaju nova, nekompromitovana, čista i stručna lica koja su spremna da tu tešku bitku dobiju i da uvedu Crnu Goru u Evropsku uniju, čime će ostvariti san mnogih generacija", istako je Bečić.

Lider Demokrata je  dodao da postupanje DPS-a u slučaju RTCG i DIK-a pokazuje da očito, kao i svi autokratski i diktatoriski režimi, ulaze u posljednju fazu svoje vladavine, koja je po pravilu najbrutalnija i kosi se sa svim temeljnim vrijedostima savremenih evropskih društava.

"Priznati poraz u Beranama, pa se sjetiti nakon par dana da uložiš prigovore na postupanje svojih predstavnika u biračkim odborima koji su uredno potpisali zapisnike, a zatim zloupotrijebljavati Državnu izbornu komisiju i pretvarati je u klasičnu partijsku filijalu, zove se sila, bezakonje i antidemokratija", naglasio je Bečić.

Predsjednik Demokratske Crne Gore je ponovio da se razlozi za bojkot Parlamenta nijesu promijenili, imajući u vidu da nijesu ispunjeni osnovni demokratski zahtjevi opozicije, kojima se opozicija ne bori za svoje partikularne interese, već upravo za osnovne demokratske vrijednosti koje proklamuje EU.

"Bečić je saopštio uvaženom gostu da nesebičan i krajnje korektan pristup Demokrata, kao najjače opozicione političke partije, u vezi sa predsjedničkim izborima, obavezuje sve opozicione kolege da ulože maksimalne napore kako bi se došlo do zajedničkog nestranačkog kandidata, prihvatljivog svima. Rješenje se može naći, kompromis se može postići, ako zaista svi iskreno težimo jedinstvenom nestranačkom predsjedničkom kandidatu. Demokrate su davanjem blanko podrške dale konkretan doprinos i na djelu pokazale da su tome snažno posvećene", zaključio je lider Demokrata.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније