Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

27. 02. 2018. 07:51 >> 16:29
3

GRADONAČELNIK CETINJA

Kašćelan: Bićemo pravi servis građana

Funkcioner DPS-a Aleksandar Kašćelan novi je gradonačelnik Cetinja. Skupština Prijestonice takvu odluku donijela je glasovima 16 odbornika DPS-a i jednog odbornika SD-a.

Kašćelan je položio zakletvu u sali Skupštine Prijestonice, a nakon toga kazao da je svjestan velike odgovornosti i uloge gradonačelnika Cetinja.

"Moraće da radimo mnogo više da bi građani i građanke Cetinja bili zadovoljniji. Definisaćemo glavne odrednice razvoja, uložiti mnogo truda, energije i rada, a sve u cilju nastavka rješavanja ključnih pitanja i problema sa kojima je ovaj grad suočen", kazao je Kašćelan.

Nastoje, navodi da u narednom mandatu odgovorno pristupi rješavanju ključnih izazova, u cilju bolje budućnosti.

"Nastavljajući započeto, ulažući u nove projekte, siguran sam da će ova gradska vlast - uz tijesnu saradnju sa državom - raditi neumorno i savjesno, i da ćemo opravdati očekivanja građana. Bićemo istinski servis građana, ali i privrednika i investitora - bez kojih siguran sam, nema razvoja ni boljitka Cetinja. U to ime, a vjerujući u dobru saradnju tokom naredne četiri godine", zaključio je Kašćelan.

Radiće kaže odgovorno kako bi bili pravi servis građana. Podsjećamo, Kašćelan je prije nekoliko dana dobio jednoglasnu podršku Opštinskog odbora DPS-a Prijestonice za kandidata za gradonačelnika, a funkciju prvog čovjeka Prijestonica, preuzima tri mjeseca nakon lokalnih izbora.

Kašćelan je bio dugogodišnji direktor kompanije Montenegrobonus, a bio je i odbornik DPS u lokalnom parlamentu.

Sjednica Skupštine Prijestonice je, kako je i najavljeno počela oko 10 časova, a kvorum je dao odbornik SD-a Ivan Gazivoda. Podsjetimo sjednica Skupštine Prijestonice juče je odgođena zbog nedostatka kvoruma, a tada u sali nije bilo odbornika SD-a Ivana Gazivode i Ivana Ivanovića. 

Spekulisalo se da SD traži još i mjesto direktora cetinjsku bolnice, ali to Gazivoda nije danas želio da komentariše. On je samo kazao da odbornici SD-a juče nijesu došli na sjednicu zbog dodatnih konsultacija. Ivanović ni danas nije bio u plenarnoj sali.

Sjednici Skupštine Prijestonice nijesu prisustvovali odbornici opozicije. 

Ranije je predsjednica Skupštine Maja Ćetković dala dvočasovnu pauzu, kako bi Odbor za izbor i imenovanja formalno utvrdio prijedlog osoba koje će učestvovati u trci za gradonačelnika.

SDP: Skupština nema kvoruma

Iz SDP-a su saopštili da Skupština Prijestonice nema kvorum za otvaranje današnje sjednice jer je sedam odbornika DPS-a već ranije podnijelo ostavke.

"Da bi Skupština na početku sjednice konstatovala prestanak njihovih mandata i mandate novih odbornika, prethodno mora imati kvorum za otvaranje sjednice. Prema Zakonu o izboru odbornika i poslanika, odborniku prestaje mandat danom podnošenja ostavke i samim tim on ne može dati kvorum za početak sjednice", poručuju iz SDP-a.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније