Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

26. 02. 2018. 10:27 >> 10:23

OO DNP DANILOVGRAD

Što prije do zajedničkog kandidata opozicije

Opštinski odbor Demokratske narodne partije Danilovgrad (DNP) osudio je presudu protiv predsjednika te partije Milana Kneževića i apelovao na ostatak opozicije da što prije donese odluku o zajedničkom predsjedničkom kandidatu.

"Na sinoć održanoj sjednici danilovgradskog odbora Demokratske narodne partije u proširenom sastavu najoštrije je osuđen nastavak brutalnih napada totalitarnog režima na predsjednika DNP-a Milana Kneževića. Sramna, politička i protivustavna presuda našem predsjedniku Milanu Kneževiću kojom je osuđen na izdržavanje kazne od četiri mjeseca zatvora, donesena u jeku priprema za predsjedničke i lokalne izbore, dokaz je krajnjeg sunovrata crnogorskog pravosuđa, kao i bestijalnosti rukovodstva DPS-a, koje u panici od skorog političkog kraja, inicira otvorenu strahovladu i progon političkih neistomišljenika", navodi se u saopštenju DNP-a.

Sa sjednice je upućeno upozorenje vlasti da, kako su kazali, prestane da se igra sa strpljenjem građana i "promptno zaustavi državni i paradržavni teror koji sprovodi nad Milanom Kneževićem i Demokratskim frontom".

"Takođe je sugerisano liderima ostalih opozicionih partija da se oglase i stanu u odbranu nepravedno osuđenog opozicionog kolege, ukoliko ne žele da ih sjutra zadesi ista 'nepristrasna' presuda crnogorskog pravosuđa", navodi se u saopštenju.

Na sjednici je iskazana puna podrška naporima rukovodstva Demokratskog fronta da se postigne dogovor o zajedničkom kandidatu opozicije na predstojećim predsjedničkim izborima.

"Bilo koji predsjednički kandidat iza koga bi stala cjelokupna opozicija (a kvalitetnih kandidata u Crnoj Gori ima puno) izvjesno bi pobijedio kandidata frakcijaški i klanovski podijeljenog DPS-a", kazali su iz DNP-a.

Danilovgradski DNP je i apelovao na ostatak opozicije da što prije donese odluku o zajedničkom predsjedničkom kandidatu jer se, kako su kazali, nipošto ne smije propustiti šansa da se ostvari izborna pobjeda.

"Sa sjednice je poslata poruka danilovgradskom DPS-u, koji u svakoj svojoj polemici sa svojim sugrađanima iz DNP-a priziva u pomoć NATO divizije, veličajući pritom cirkuske uloge svojih novih partijskih šefova Sinđe i Paje, da počnu da pakuju svoje poltronske kofere i pripreme opštinske kancelarije za novu vlast. Građani Danilovgrada su odavno na svojoj koži osjetili sva 'djela' i lažne 'uspjehe' DPS-a. Stoga će umjeti da 'zahvale' čelnicima lokalne vlasti na predstojećim izborima, tako što će ih, njihovim imaginarnim bulevarom od Danilovgrada, preko Markovine, do Podgorice, pa nazad preko Vranjnskih njiva, regionalnim i lokalnim putevima punih rupa, onako 'preduzimljive' poslati kućama da otuda šire svoju ogromnu pohlepnu 'ljubav' prema Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Na sjednici je proglašena potreba da se svi opštinski i mjesni odbori DNP-a i DF-a dodatno angažuju, kako u svojim sredinama, tako i na državnom nivou, "kako bi se svim raspoloživim demokratskim sredstvima suprostavili protivustavnom i protivzakonitom progonu DF-a, ali i demonstrirali nesumnjivu vitalnost, kvalitet i snagu u susret predstojećim predsjedničkim i lokalnim izborima". 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније