Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Vijesti; Objavio: I. P. ]

26. 02. 2018. 08:10   >>  08:08

VUJOVIĆ O IZBORIMA

Očekivano je da fokus bude na kampanji

Politički analitičar Zlatko Vujović ocijenio je da bi se, s obzirom na kratak rok do održavanja predsjedničkih i lokalnih izbora, moglo očekivati da se opozicione partije fokusiraju na predizbornu kampanju.


"Nakon povratka DF u crnogorski parlament, zajedno sa nekim poslanicima koji su napustili partije sa čije liste su izabrani, dramatično je smanjen pritisak na samu Vladu. Treba očekivati da se još neke opozicione partije vrate u parlament nakon održanih lokalnih izbora, ne bi li izbjegle dalju marginalizaciju na političkoj sceni", kazao je Vujović za Vijesti.

No, dodaje on, treba očekivati i da se nakon lokalnih izbora ponovo otvori pitanje izborne reforme, te traženja kompromisa između vladajuće koalicije i opozicionih partija u susret novim parlamentarnim izborima.

"Proces izbornih reformi, uz povratak opozicije u parlament, bio bi podržan od strane međunarodnih partnera Crne Gore", kazao je Vujović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније