Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

25. 02. 2018. 13:52   >>  13:59 2

SDP I STARA GARDA LSCG

Bojkotuju sjednice Skupštine Prijestonice

Odbornici Socijaldemokratske partije (SDP) i Stare garde LSCG neće prisustvovati sjutrašnjoj, kao ni narednim sjednicama Skupštine Prijestonice, do odluke Upravnog suda po tužbi opozicije kojom se osporava odluka o izboru predsjednice skupštine, a samim tim i čin konstituisanja parlamenta, navode u zajedničkom saopštenju.

"Cijenimo da je izbor predsjednice Skupštine Prijestonice izvršen na nezakonit način uz višestruko kršenje Zakona o lokalnoj samoupravi, Statuta Prijestonice i Poslovnika Skupštine Prijestonice, te zbog toga do odluke Upravnog suda nećemo učestvovati u radu lokalnog parlamenta i skupštinskih radnih tijela", navode u saopštenju.

Smatraju da lokalni parlament nije konstituisan na zakonit način, te će i sve buduće odluke koje donosi, kako navode, biti nezakonite.

"Cijeneći obavezu da branimo zakonitost i pravdu, uz puno uvažavanje svih građanki i građana Cetinja, nećemo svojim djelovanjem davati legitimitet nezakonitom parlamentu i formiranoj većini", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније