Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R.

24. 02. 2018. 14:40   >>  14:40 3

DEMOKRATE KOLAŠIN

Nekonkurentnost problem poljoprivrednicima

Veliki problem kolašinskim poljoprivrednicima, kao i uostalom poljoprivrednika u Crnoj Gori, je nekonkurentnost domaćih poljoprivrednih proizvođača, i na sve načine stavljanje naših proizvođača u drugi plan u odnosu na uvozničke lobije, ocijenio je potrpedsjednik Opštinskog odbora Demokrata Kolašin Slavko Dulović.

Dulović navodi da će Demokrate, nakon što im građani Kolašina ukažu povjerenje da budu izvršna vlast, obezbijediti podršku razvoja primarne proizvodnje stočne hrane i drugih poljoprivrednih sirovina i inputa da bi se podigla cjenovna konkurentnost domaćih poljoprivrednih proizvođača.

"Ono što se proizvede nije lako plasirat na tržištu pa ćemo, uz pomoć evropskih fondova, obezbijediti i stvarati uslove za otkup domaćih poljoprivrednih proizvoda preko otkupnih stanica koje ćemo izgraditi na nekoliko tačaka, i na taj način obezbijediti stimulans našim poljoprivrednim proizvođačima", rekao je Dulović.

Obezbijediće, dodaje Dulović, izgradnju objekata u kojima će poljoprivrednici moći da predstave i promovišu poljoprivredne proizvode.

"Opština će ponuditi administrativni servis koji će olakšati vezu između naših poljoprivrednika i ugostiteljskih objekata, radi bolje i brže prodaje svojih proizvoda. Fomiranje posebne opštinske službe koja bi unapređivala kapacitet kolašinskih poljoprivrednika u pogledu tržišnog poslovanja biće naš prioritet", dodao je Dulović.

Nedostatak infrastrukture na katunima je takođe, smatra Dulović, nešto što dodatno demotiviše ljude da se bave poljoprivredom ili pokrenu taj biznis.

"Stvaranje administrativnih i materijalnih pretpostavki za razvoj putne, privredne i socijalne infrastrukture na katunima biće nešto na čemu ćemo insistirati. U skladu sa finansijskim mogućnostima, obezbjedićemo neophodnu pomoć našim sugrađanima koji na katunima rade i pokušavaju da opstanu u veoma skromnim uslovima. Demokrate će pomoći na taj način što ćemo kroz razne projekte potraživati pomoć za kupovinu opreme za dobijanje solarne energije i samim tim znatno olakšati njihov život i rad na katunima", zaključio je Dulović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније