Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

23. 02. 2018. 12:53   >>  12:54 9

KOPRIVICA SMATRA

Ostavka Pejovića dokaz krize u DPS-u

Poslanik Demorkata Momo Koprivica ocijenio je da ostavka Aleksandra Andrije Pejovića pokazuje sve izraženije frakcije i krizu u Vladi i DPS-u.

 

"Nakon ostavke ministra Pejovića, ne mogu se sakriti sve izraženije frakcije i sve dublja kriza Vlade, DPS-a i cijelog režima. O tome da su odnosi u režimu duboko poremećeni, uprkos vještom skrivanju, govori činjenica da su zajedno donosili odluke, ali i da ne snose zajedno posljedice istih tih odluka", saopštio je Pejović.

Smatra da "nije jedan čovjek zgrabio dvije javne funkcije isključivo svojom voljom". To mu je, smatra Koprivica, omogućila Vlada Crne Gore "donošenjem neustavne Odluke o strukturi pregovaranja sa EU, a koju je inače 5 poslanika Demokrata osporilo podnošenjem Ustavnim sudu Predloga za ocjenu ustavnosti".

"Osnovano se nameće pitanje zašto (Duško) Marković nije izustio ni jednu jedinu riječ o nemoralnom i neustavnom spajanju ministarske i druge javne funkcije koja je nastala zahvaljujući podzakonskom aktu njegovog kabineta, nego je slučaj svog ministra prepustio svom prijatelju i srodniku Radonjiću iz Agencije za sprečavanje korupcije? Zašto se Pejović predomislio, pa umjesto najavljenog korišćenja pravnih sredstava pribjegao političkom sredstvu, i to podnošenju ostavke? Bez ikakve dileme, zaključuje se da radi o frakcijskom čišćenju Vlade u režiji njenog premijera. A nakon sječe rektorke i drugih rukovodilaca na Univerzitetu, ovo je drugi ministar koji podnošenjem ostavke napušta Markovićev kabinet. I upravo je taj sve veći broj letećih ministara dokaz frakcijskog čišćenja Vlade", kazao je Koprivica.

Svakome je, kaže Koprivica, "jasno da bauk frakcija kruži režimom, Vladom i DPS-om".

"I ništa nije gotovo, osim što su gotovo jasni i očigledni pokušaji da se krize i ratovi unutar režima sakriju podgrijavanjem antiopozicione kampanje. Lažna je iluzija da to može biti dugovječno. Pitanje je šta li ih sve u frakcijskim obračunima čeka u susret utvrđivanju, od novembra najavljivanom, kandidatu za Predsjednika Crne Gore, kao i nosilaca lista za Podgoricu i druge gradove. Sasvim je jasno da je prestrojavanje počelo odavno, a sad je na djelu i vidjelu sve izraženiji međufrakcijski obračun i čistka", saopštio je Koprivica.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније