Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 02. 2018. 12:29   >>  12:33 1

NEZADOVOLJNA LEKIĆEM

I Sadiković napustila Demos

Članica Predsjedništva Demosa Seada Sadiković napustila je tu stranku.

 

Sadiković je u izjavi dostavljenoj agenciji Mina napisala da je lider Demosa Miodra Lekić "okružen s nekoliko neradnika i političkih neznalica, uljuljkan njihovim hvalospjevima, nekad respektabilnu i perspektivnu partiju pustio da ode u sunovrat".

Ona je kazala da je ukazivala na greške, nudila rješenja, ali da je bilo uzalud.

"Ljudi sa kojima se Lekić okružio zatvorili su sve prilaze kako konstruktivnim idejama tako i drugim ljudima koji su mogli i željeli da pomognu u realizaciji programa građanske političke opcije i demontaže vlasti Demokratske partije socijalista", navela je Sadiković i dodala da je na poslednjoj sjednici Predsjedništva shvatila i zašto.

"Oni koji ne vjeruju u osnovne ideje, pa i opstanak Demosa, zapravo, odlučili su da pokušaju ostati što duže u poziciji u kojoj mogu, lišeni kontrole, ušićariti što više od zajedničkog novca koji Demos dobija na osnovu parlametranog statusa", rekla je Sadiković.

Ona je kazala da na istoj sjednici nije dobila suvisle odgovore za, kako je navela, javašluk koji je uočila iz finasijskog izvještaja, niti su članovi Predsjedništva dobili priliku da se izjasne o mjerama za promjenu, katastrofalnog stanja u partiji.

"To nijesam mogla i neću da prećutim. Odlazim iz Demosa", poručila je Sadiković.

Podsjećamo, članovi Predsjedništva Demosa Srđan Pavićević i Zoran Miljanić prekjuče su saopštili da su podnijeli ostavke na te funkcije i u članstvo te partije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније