Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

22. 02. 2018. 12:20   >>  12:18 2

STANIĆ PORUČIO

Ne tražimo pedalj tuđeg, ali ne damo ni naše

Portparol SDP-a, Mirko Stanić, ocijenio je da je Zakon o potvrđivanju sporazuma o razgraničenu sa Kosovom, koji je usvojila Skupština Crne Gore, u potpunosti zaštitio naše državne interese i teritorijalni integritet zemlje.

 

On je ocijenio da je, poštujući sve države regiona, Crna Gora tim sporazumom "samo potrvrdila već utvrđeni međunarodni princip o nepromjenjivosti granica na prostoru bivše Jugoslavije".

"Tim Sporazumom Crna Gora niti je dala, niti je uzela, ni pedalj onoga što ne pripada građanima Crne Gore. Što se tiče Crne Gore taj proces je okončan. Potpisivanju Sporazuma je tada u Beču prisustovao i predsjednik države, te vjerujemo da politička izjava koju je potpisao sa predsjednikom Kosova nije na štetu Crne Gore. Svakako je Skupština u mogućnosti da u svakoj fazi kontroliše dalje tehničke procese fizičkog razgraničenja koji proizilaze iz potpisanog sporazuma", rekao je Stanić.

On je podsjetio da je prilikom ratifikacije u parlamentu Bosne i Hercegovine bilo dosta priče koja je uznemiravala javnost.

"A je bila isključivo usmjerena prema unutrašnjim političkim obračunima a ne ka tome da jedan izuzetno važan državni posao (koji je prepoznat i u najnovijoj strategiji za proširenje EU) bude završen u duhu dobrosusjedskih odnosa. Mislimo da je i sada slična situacija sa ratifikacijom sporazuma na Kosovu, te stoga Crna Gora samo treba da ostane na poziciji Sporazuma o ratifikaciji. SDP može sa ponosom da istakne da je upravo u mandatu njenog člana Vlade, Crna Gora jedina zemlja bivše Jugoslavije koja je za samo tri godine ratifikovala dva sporazuma o razgraničenju koji su pohvaljeni i od strane EU i od strane NATO partnera", rekao je Stanić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније