Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

22. 02. 2018. 12:04 >> 13:42
8

CG ZVANIČNICI

Najoštrije osudili napad

Vlada Crne Gore najoštrije je osudila incident u kojem je, kako su saopštili, jedno lice poginulo aktivirajući eksplozivne naprave u blizini Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Podgorici.

 

Iz Vlade su podsjetili da su ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Slavko Stojanović obišli  prije podne lice mjesta i posjetili Ambasadu SAD.

"I tom prilikom, kao i u drugim kontaktima crnogorskih zvaničnika sa predstavnicima SAD izraženo je žaljenje povodom napada i solidarnost sa SAD i istaknut je naš čvrsti stav da ovaj događaj neće i ne može pogoršati visoki stepen bezbjednosti i sigurnosti diplomatskih predstavništava i ukupnu bezjbednosnu situaciju u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Nadležni organi, kako se dodaje, ulažu sve napore na rasvjetljavanju ovog slučaja.

Nuhodžić je nakon sastanka u ambasadi kazao da MUP i Vlade najoštrije osuđuju napad na Ambasadu SAD i izražavaju žaljenje zbog tog događaja.

"Svi nadležni organi preduzimaju sve mjere kako bi slučaj rasvijetlio, kao i obezbjeđivanja pune sigurnosti službenika ambasade", naveo je Nuhodžić.

 

I predsjednik Crne Gore Filip Vujanović izrazio je žaljenje zbog incidenta u blizini američke ambasade u Podgorici. 

"Predsjednik je uvjerenja da će se utvrditi sve okolnosti ovog incidenta i da će Crna Gora uz punu posvećenost i nadalje afirmisati bezbjednost diplomatsko konzularnih predstavništava i njihovog osoblja", navodi se u saopštenju iz Vujanovićevog kabineta.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović rekao je da očekuje da u najkraćem roku budu rasvijetljene sve okolnosti u vezi sa jutrošnjim napadom na Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici.

On je, kako je saopšteno iz Skupštine, izrazio žaljenje zbog napada i stradanja osobe koja je izvršila taj čin.

"Uz očekivanje da u najkraćem roku budu rasvijetljene sve okolnosti, Brajović je iskazao uvjerenje da će Crna Gora i ubuduće predstavljati primjer sigurne države za sve njene građane i predstavnike drugih zemalja koji u njoj borave", kaže se u saopštenju.

I potpredsjednik Skupštine Genci Nimanbegu osudio je napad na ambasadu.

"Povodom incidenta koji se desio sinoć, kada je eksplozivnim sredstvom napadnuta Ambasada SAD u Podgorici, izražavam gnušenje za učinjeno djelo, a istovremeno i svoju duboku podršku Vama i cijeloj Vašoj ekipi.  U ime koalicije koju predstavljam, u ime Nacionalnog sasvjeta Albanaca u Crnoj Gori kao i u moje lično ime, uvjeravam Vas da smo čvrsto opredijeljeni za mir i suživot svih u Crnoj Gori, kako građana, tako i onih koji rade i borave u njoj", poručio je Nimanbegu.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније