Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

20. 02. 2018. 14:52   >>  14:51

VUJANOVIĆ PORUČIO

Slovačka da nastavi podršku na EU putu

Crna Gora je odlučna da sa punom posvećenošću nastavi evropske integracije, a na tom putu očekuje podršku Slovačke, kazao je predsjednik Filip Vujanović.

 

On je danas u Podgorici razgovarao sa vršiocem dužnosti ministra vanjskih i evropskih poslova Slovačke Republike Ivana Korčoka.

"Vujanović je iskazao zadovoljstvo da kao članica NATO-a dobijamo mogućnost proširenja saradnje u sferi ekonomije kao i intezivnije političke komunikacije. Uvažavajući veoma bliske državne odnose ocijenio je nužnim da se zajednički posvetimo proširenju ekonomske saradnje i obezbjeđenju prostora za nove investicije i partnerstva", navodi se u saopštenju.

Predsjednik je, kako se dodaje, naglasio potrebu jačanje saradnje privrednih komora i organizaciju biznis foruma koji bi omogućili razmjenu iskustrava i unaprijedili prostore saradnje.

"Vujanović je iskazao očekivanje da će Slovačka nastaviti i intezivirati podršku Crnoj Gori u procesu pristupanja EU prenoseći našu odlučnost da nastavimo sa punom posvećenošću evropskim integracijama".

Korčok je ocijenio da treba maksimalno iskoristiti prostor za unapređenje bilateralne saradnje prenoseći spremnost Slovačke da svoja iskustva podijeli sa Crnom Gorom i podstakne investicije i partnerstva slovačkih kompanija.

"U afirmaciji ekonomske saradnje treba posebno vrednovati visoku zainteresovanje slovačkih kompanija za ulaganje u Crnu Goru što je šansa da se ekonomska saradnja nastavi. Korčok je ocijenio je da strategija EU koja se odnosi na Zapadni Balkan snažno vrednuje individualni tretman i dostignuća svake države što je prilika za inteziviranje procesa pristupanja. Naglasio je spremnost Slovačke da snažno podrži evropske integracije Crne Gore ističući da je Crna Gora dobar primjer i lider u evropskim integracijama očekujući da nastavi sa punom posvećenošću dostizanje standarda EU", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније