Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

20. 02. 2018. 13:25   >>  13:44 2

DEMOS O PEJOVIĆU

Vlada i DPS odgovorni za skandal

Vlada i Demokratska partija socijalista (DPS) primarno su odgovorni za skandal vezan za ministra evropskih poslova, Aleksandra Andrije Pejovića, ocijenili su iz Demosa.

 

Podsjećamo, Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) donijela je Odluku da je Pejović, kao javni funkcioner, prekršio član 7 Zakona o sprječavanju korupcije.

Članica Glavnog odbora Demosa, Tina Raičević kazala je da je težnja Pejovića  da primi nekoliko plata za jedan posao je svojstvena onima koji teže nepoštovanju zakona i korupcionaškim operacijama.

"Problem većine takvih jeste u tome što ne uspjevaju da nađu pokrovitelje i pomagače koji bi im to omogućili. Ministar Pejović ih je našao u Vladi i Glavnom odboru stranke čiji je član", navela je Raičević.

Prema njenim riječima, bez tih pokrovitelja Pejović nije mogao izvesti ovu novčano - uzurpatorsku operaciju.

"Jasno je svima da za platni spisak i primljene iznose članova Vlade nisu odgovorne tehničke osobe sa šaltera već jedino Vlada koja je po Ustavu i zakonu odgovorna za stanje u društvu, a time valjda i za zakonitost primljenih plata svojih članova. U svakoj elementarno demokratskoj zemlji ovakav skandal, zaista rijetkih dimenzija, bi za posljedicu, pored pravnog sankcionisanja počinioca , imao i pad Vlade", navela je Raičević.

Takođe, kako je dodala, više je nego jasno da bez političkog pokroviteljstva svoje partije čiji je funkcioner u svojstvu člana Glavnog odbora DPS-a - Pejović se vjerovatno ne bi ni upuštao u ovaj, ocjenjuje Raičević, drzak čin ličnog, nezkonitog zahvata prema budžetu,.

"Javnost dobro zna da neobuzdane skorojevićke pohlepe u Crnoj Gori dolaze upravo iz vrha vlasti, posebno partije na vlasti i njihovih klijenata.Ovaj najnoviji skandal jeste i težak udarac crnogorskoj državi i njenom daljem pregovaračkom procesu na putu ka EU. Naime, ispostavilo se da je glavni pregovarač sa Evropskom unijom svih poglavlja pa i onog njavažnijeg u vezi sa izgrađivanjem pravne države, jeste zapravo lokalni uzurpator naučene evropske retorike koji je na nezakoniti način primao novac od vlade čiji je član", zaključila je Raičević.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније