Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

19. 02. 2018. 07:47 >> 07:46

SKUPŠTINA CG

Za dva poslovna prostora 80.800 eura

Skupština Crne Gore izdvojiće 80.800 eura u naredne dvije godine za zakup dva poslovna prostora u Podgorici koji će, kako se navodi, biti namijenjeni za potrebe crnogorskog parlamenta.

U tenderskoj dokumentaciji, objavljenoj na sajtu parlamenta, navodi se da će za partiju I koja se odnosi na zakup objekta-poslovnog prostora za potrebe na teritoriji Podgorice prema tehničkim karakteristikama biti izdvojeno 32.400 eura, dok će za partiju II biti izdvojeno 8.000 eura godišnje. 

Prvi poslovni prostor, prema objavljenim specifikacijama, treba da bude površine od 200 do 250 kvadrata, a lokacija bi, prema navedenoj skici, trebalo da se nalazi u užem gradskom jezgru.

"Poslovni prostor treba da je spreman za useljenje, sa završenim enterijerskim radovima, mora biti cjelina, nalaziti se u zgradi, pri čemu ne može biti u prizemlju ni suterenu (podrum)", navodi se u dokumentima.

Ukoliko se poslovni prostor nalazi na spratu višem od trećeg, potrebno je da objekat posjeduje lift, uslovi su koje je Skupština tražila.

"Dio prostora na ulazu u objekat mora biti funkcionalno prilagođen radu sa strankama (postojanje portirnice – prijemnog pulta), a prilaz objektu mora biti slobodan i direktan sa javne saobraćajnice i omogućiti neometanu i laku komunikaciju i dostupnost za zaposlene i stranke. U strukturnom smislu poslovni prostor treba da je posebna cjelina sa posebnim ulazom i treba da sadrži: minimum osam nezavisnih kancelarijskih jedinica povezanih istim hodnikom", piše u dokumentaciji.

Dodaje se i da prostor mora imati minimum jednu opremljenu kuhinju lociranu u prostoru koji se uzima u zakup (čajna kuhinja sa grijnim pločama, sudoperom, frižiderom, pratećim bojlerom i aspiratorom, te dodatnim kuhinjskim elementima i elementom za ostavu).

Neophodno je da sve kancelarijske jedinice imaju najmanje jedan  TV priključak. Drugi poslovni prostor, prema zahtjevima iz dokumentacije, treba da bude površine najmanje 75 kvadrata, a mora imati najmanje tri kancelarije. Takođe mora imati i čajnu kuhinju, prijemnu prostoriju, savremenu telekomunikacionu i elektro-energetsku mrežu. Poslovni prostor, dodaju iz parlamenta, mora biti cjelina, nalaziti se u zgradi, a ne u kući ili drugom neadekvatnom prostoru. 

"Fasada objekta mora biti uređena i završena - da se ne popravlja ili da njena popravka bude završena najkasnije u roku od 20 dana od dana pravosnažnosti odluke o izboru najpovoljnije ponude. Poslovni prostor ne može biti u prizemlju ni suterenu (podrum). Minimalna visina plafona treba da iznosi 2,63 m", zaključuje se u skupštinskim dokumentima. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније