Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

18. 02. 2018. 13:20   >>  13:21 1

DEMOKRATE O TUŽBI

Koalicija na Cetinju već krši zakone

Demokratska Crna Gora, URA, SDP i Stara Garda LSCG, predali su Upravnom sudu Crne Gore tužbu, u kojoj navode da je nezakonito sazvana prva sjednica novog saziva Skupštine Prijestonice, kako i da je nezakonito izabran predsjednik Skupštine.

Na konferenciji za medije Demokrate su navele da imaju neoborive dokaze za nezakonito postupanje vladajuće DPS-SD većine u Prijestonici.

“Već na samom početku, suštinski, prekršili su zakon čak i prije donošenja njihove prve zajedničke odluke, što, ako je suditi po onoj narodnoj “Po jutru se dan poznaje”, sluti na lokalnu upravu još goru i neznaveniju čak i od ove potonje Aleksandra Bogdanovića, koji je napustio zgradu Prijestonice, a građanima ostavio desetine miliona eura duga”, kazao je Danilo Mrvaljević, predsjednik odbora Demokrata Prijestonice.

Prvo kršenje zakona, kako je saopštio Mrvaljević, ogleda se u zakazivanju sjednice na kojoj je odluka donesena.

“Potpuno suprotno Zakonu, sjednica se zakazuje u nedjelju, koja je, kao što je opšte poznato, neradni dan u Prijestonici Cetinje, kao i u Glavnom gradu i drugim opštinama u Crnoj Gori”, kazao je Mrvaljević.

Mrvaljević pita ko je i po čijem nalogu, u subotu, koja je takođe neradni dan, primio i zaveo Inicijativu OO DPS kojom traži održavanje nastavka sjednice.

“Nikakvu Inicijativu od 27.01.2018. godine, kojom se traži zakazivanje sjednice za 28.01.2018, u bilo kom obliku, nije dobio nijedan odbornik Demokrata, URA-e, SDP-a i Stare Garde LSCG i, što je potpuno nevjerovatno, čak ni predsjedavajući dr Perazić”, navodi Mrvaljević.

On je naglasio i da apsolutno nijesu postojali razlozi hitnosti za održavanje sjednice propisani članom 48 Poslovnika Skupštine Prijestonice.

“Tog dana, nije bilo utvrđivanja kvoruma i svega što prethodi otvaraju sjednice, pa sjednica nije održana, već predsjedavajući i svi prisutni, nakon kraćeg vremena, napuštaju salu. Nakon toga, istog dana, dolazi do još nevjerovatnije situacije i daljeg gaženja Poslovnika Skupštine i Statuta Prijestonice. DPS i SD podnose Inicijativu Skupštini kojom, iz razloga hitnosti traže zakazivanje nastavka sjednice ponovo za isti dan, nedjelju 28.01.2018.godine, ovoga puta u još kraćem roku - od svega sat vremena i uz navode da će sjednici predsjedavati drugi najstariji odbornik, što je potpuno u suprotnosti sa članom 3. Poslovnika, koji propisuje da konstitutivnom sjednicom do izbora Predsjednika predsjedava isključivo najstariji odbornik”, saopštio je Mrvaljević.

On je kazao da je to, sadržano u tužbi koju su Demokrate, zajedno sa kolegama iz URA-e, SDP-a i Stare Garde LSCG, predale Upravnom sudu Crne Gore.

“Po našem mišljenju, ovdje su stvari kristalno jasne. Smatramo da smo sudu pružili više nego dovoljno čvrste dokaze kojima potkrjepljujemo navode iz tužbe i uvjereni smo da će Odluka o izboru predsjednika Skupštine Prijestonice biti poništena kao nezakonita. Ovim putem apelujemo na Upravni sud da u najkraćem mogućem roku ocijeni pravno stanje, ispita zakonitost predmetne odluke i riješi ovu upravnu stvar”, zaključio je Mrvaljević.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније