Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

17. 02. 2018. 14:08   >>  14:09

BLAŽIĆ SAOPŠTIO

Reakcija na borbu protiv kriminala neuvjerljiva

Organizovani kriminal jedan je od gorućih problema koji muče crnogorske građane, posebno Barane, a reakcija vlasti na ta dešavanja je neubjedljiva, ocijenio je profesor Đorđije Blažić.

Blažić, koji je najavio učešće na izborima, danas je posjetio Bar u okviru predsjedničkog karavana, tokom kojeg će biti promovisane aktivnosti njegove kampanje pod nazivom Biraj pravdu.

"Bar, grad koji je prije 30 godina bio poznat kao ponosna luka, kao pitom grad prijatan za život, u međuvremenu se pretvorio u stjecište kriminala. Građani u strahu izlaze na nekada mirne ulice grada u kojem se danas za prevlast bori čak šest kriminalnih klanova", kazao je Blažić.

On je sa timom posjetio Bar u okviru predsjedničkog karavana, tokom kojeg će u narednom periodu, u svim crnogorskim opštinama, biti promovisane aktivnosti njegove kampanje "Biraj pravdu".

Organizovani kriminal je, prema riječima Blažića, jedan od gorućih problema koji muče crnogorske građane, posebno Barane.

"Kriminal razara i mladost Bara. Prema nekim, ranije objavljenim informacijama, ogroman broj mladih, a pominju se procenti i od 90 odsto, koji žive na teritoriji grada, probalo je neku vrstu narkotika", kazao je on.

Reakcija vlasti na ta dešavanja je, kako je rekao, neubjedljiva.

Posebnu pažnju, prema njegovim riječima, treba obratiti na otkrivanje sumnjivih bankarskih transakcija, koje koriste kriminalni klanovi. Kontrola sumnjivih tokova novca sugerisana je i u Izvještaju Evropske komisije o Crnoj Gori iz 2016. godine.

"Borba protiv ove degenerativne pojave je nemoguća bez izgradnje snažnih i nezavisnih, depolitizovanih institucija. A sadašnja vlast je, čini se, nezainteresovana za rješavanje problema organizovanog kriminala, policija je u strahu da hapsi članove kriminalnih grupa", rekao je Blažić, dodajući da će se kao predsjednik založiti za donošenje zakonskih rješenja kojima bi trajno oduzela imovina stečena organizovanim kriminalom.

Predsjednički karavan je 12. februara krenuo iz Nikšića.

Blažić će sa dijelom tima, u okviru karavana, u ponedjeljak posjetiti Mojkovac i Kolašin.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније