Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

16. 02. 2018. 12:50   >>  14:21 38

ĐUKANOVIĆ SAOPŠTIO

Ne znam ko će biti kandidat DPS-a

Lider Demokratske partije socijalista (DPS) nije danas saopštio ko će biti kandidat te stranke na predsjedničkim izborima koji će biti održani 15. aprila.

On je u Bečićima, nakon otvaranja Kongresa Internacionalne unije socijalističke omladine (IUSY), saopštio da ni on ne zna ime kandidata DPS-a na predsjedničkim izborima.

Najavio je da će narednih dana biti poznato ko će biti kandidat DPS-a

"Neću vam otkriti ime zato što ga još uvije ne znam ni ja. Ne možemo govoriti da smo u cajtnotu, u narednih nekoliko dana bićete upoznati sa kandidatom DPS-a i vjerujem budućim predsjednikom Crne Gore", saopštio je Đukanović.

Pojašnjavajući da su imali zgusnut izborni kalendar, Đukanović je novinarima kazao da je DPS ubjedljivo najjači igrač na političkoj sceni, te da imaju više kandidata spremnih da pobijede.

"Ko će biti kandidat, zavisi od mnogo čega", kazao je Đukanović, i podsjetio da nas čekaju izbori u Podgorici.

"Ne možemo govoriti da smo u cajtnotu", rekao je Đukanović. 

Govoreći o formiranju vlasti na Cetinju nakon lokalnih izbora, Đukanović je rekao da je temeljni koalicioni sporazum između DPS-a i SD-a postignut i verifikovan".

"Pretpostavljam da znate da postoji nekoliko kandidata u našim redovima koji bi mogli voditi prijestonicu", saopštio je lider DPS-a.

Komentarišući dešavanja u Savjetu RTCG, Đukanović je rekao da nije na njemu da sudi ko je u pravu.

On je upitao i da li je podjela vlasti ako osnovni sud može da poništava odluke parlamenta.

"Ovo je pravno, a ne političko pitanje. Trebalo bi pustiti nadležne da odrade taj posao, a mi da budemo strpljivi. Parlament, nezavisno od odluka Agencije za sprečavanje korupcije (ASK), u svakom trenutku može, ne samo da smijeni člana Savjeta RTCG, već i predsjednika Vlade. Ako je parlament donio određenu odluku, valjda on stoji iza te odluke", poručio je Đukanović.

Tvrdi i da tom pitanju nijesu pristupali kao prema političkom pitanju.

Ranije danas, u pozdravnom govoru na otvaranju Kongresa Internacionalne unije socijalističke omladine (IUSY), Đukanović je rekao da je DPS partija pobjedničkog duha, te da su stalnim podmlađivanjem uspijeli da podrška ne pada ispod 40 odsto.

"U vrijeme krvavog raspada Jugoslavije sačuvali smo mir, međuvjerski sklad, demokratskim putem obnovili nezavisnost, postali vodeća ekonomija Balkana, kao i punopravna članica NATO, država koja je danas lider u pregovaračkom procesu sa EU. Za sve to u najvećoj mjeri zasluge ima DPS", saopštio je Đukanović.

Пратите нас на

Коментари38

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније