Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

14. 02. 2018. 16:21 >> 16:26

URA SAOPŠTILA

"Đurovića i Vukčevića vratiti u Savjet"

Iz Građanskog pokreta URA pozdravili su današnje Rješenje Osnovnog suda u Nikšiću po kojem se nalaže da se Nikola Vukčević vrati na mjesto člana Savjeta RTCG-a.

„Kao i što smo reagovali nakon presude Upravnog suda a kojom je poništena Odluka Agencije za sprječavanje korupcije (ASK), po kojoj je Nikola Vukčević navodno bio u konfliktu interesa kao član Savjeta RTCG-a, i danas ponavljamo da Nikolu Vukčevića treba vratiti na mjesto člana Savjeta RTCG-a. Ova presuda pokazala je da je Administrativni odbor nelegitimnog saziva parlamenta samo represivno oruđe Demokratske partije socijalista kojim se pokušava disciplinovati svaki oblik slobodne riječi u zemlji“, istakli su u GP URA.

Kažu da se u DPS-u konačno moraju pomiriti sa činjenicom da je vrijeme partijskog upravljanja javnim servisom prošlost, "baš kao što će biti i njihova vlast na prvim nastupajućim izborima u zemlji".

„Nelegitimna parlamentarna većina je zaboravila da ne može tek tako usvajati Zakone, donositi odluke i pritiskati tastere za skupštinskom govornicom u korist svojih šefova. Zaboravili su da u ovoj zemlji nijesu sami a da njihov ogoljeni autokratski režim analiziraju i ocjenjuju i sa međunarodnih adresa“, napominju u pokretu URA.

Kazali su i da će Goran Đurović i Nikola Vukčević kao članovi ponovo sjedjeti za stolom Savjeta javnog servisa jer se odluke suda moraju ispoštovati, što je jasno rečeno i sa međunarodnih adresa.

Iz URA-e dodaju i da se šefovi "neligitimnog saziva parlamenta i njihovi pioni moraju vratiti iz paralelne stvarnosti u realnost".

„Uređivačku politiku možete kreirati u ružičastom zdanju u Bulevaru Ivana Crnojevića a medijskim servisom svih građana Crne Gore upravljaće slobodni intelektualci a ne vaši partijski izaslanici. Operaciju „Minut-dva“ odavno ste počeli i po svemu sudeći neslavno završili“, zaključuju u Građanskom pokretu URA.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније