Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

14. 02. 2018. 11:05 >> 14:13
7

BOŠKOVIĆ TVRDI

Učešće u KFOR-u interes Crne Gore

Crna Gora će se uvijek rukovoditi svojim interesima i nacionalnim prioritetima i tako je bilo i sa odlukom o slanju pripadnika u misiju KFOR-a na Kosovu, rekao je danas ministar odbrane Predrag Bošković.


On je to rekao crnogorskim novinarima u Briselu, komentarišući kritike ministra odbrane Aleksandra Vulina povodom odluke Savjeta za odbranu i bezbjednost o učešću pripadnika Vojske Crne Gore u misiji KFOR na Kosovu.

Savjet je donio odluku o angažovanje dva štabna oficira od kojih će jedan biti raspoređen u Komandi misije u Prištini a drugi u Regionalnoj komandi misije u Skoplju. 

Predlozi tih odluka biće dostavljeni Skupštini Crne Gore radi donošenja konačne odluke. 

Crna Gora poštuje svoje nacionalne interese

Bošković je kazao da su kritike Vulina na odluku Crne Gore da pošalje svoj pripadnike u misiji KFOR-a na Kosovu njegov stav i da ga ne bi doveo u kontekst reakcije Srbije.

"Ono što je najbitnije jeste da Crna Gora poštuje svoje nacionalne interese i ono što su preuzete obaveze shodno njenim spoljno političkim prioritetima i tako će se i ubuduće odnostiti", kazao je Bošković, uoči početka sastanka ministara odbrane zemalja članica NATO.

On je kazao da to nije tema koja treba da opterećuje ovakvke sastanke.

"Ono što je bitno jeste da Crna Gora sa Srbijom želi najbolje moguće odnose i poštujemo njihovo opredjeljenje o neustralnosti, ali Crna Gora će se uvijek rukovoditi svojim interesima i nacionalnim prioritetima“, kazao je Bošković.

DPS će izabrati kandidata koji će moći da pobijedi

Na pitanje kada će Demokratska partija socijalista (DPS) saopštiti ime predsjedničkog kanidata, Bošković je rekao da su izbori raspisani za 15. april i da je DPS isuviše ozbilja stranka da bi o takvom pitanju odlučivala preko noći.

"Najvažnije da će DPS, kada za to to dođe vrijeme, izabrati kandidata koji će moći da pobijedi na izborima 15. aprila“, kazao je Bošković.

On je kazao da će na današnjem sastanku ministara odbrane biti razgovarano o novoj komandnoj strukturi NATO koja treba da bude dogovorena i potvrđena na samitu u julu.

"Razgovaraćemo i odnosima Evropske unije i NATO, boljoj saradnji koja je moguća i o ravnomjernoj raspodjeli troškova. Sve ono što su standardne teme nema ništa iznenađujuće i očekujem dobar sastanak koji će biti prožet određenim bilateralnim aktivnostima“, rekao je Bošković.

Sastanak u Briselu na niovu ministara odbrane, treći je na kojem Crna Gora učestvuje kao punopravna članica.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније