Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

13. 02. 2018. 12:57 >> 12:57
2

DARMANOVIĆ U KUVAJTU

CG posvećena borbi protiv terorizma

Na sastanku Globalne koalicije za pobjedu nad Islamskom državom (ID) koji se održava u Kuvajtu, ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović ponovio je posvećenost Crne Gore borbi protiv terorizma, radikalizma i ekstremizma.

"U fokusu sastanka, koji je bio prvi nakon velikog uspjeha koji je Koalicija ostvarila oslobađanjem teritorija pod kontrolom terorista i proglašenja pobjede nad ID-om, bili su stabilizacija i rekonstrukcija oslobođenih područja Iraka i Sirije", saopštilo je Ministarstvo vanjskih poslova (MVP).

Tokom izlaganja, kako je saopšteno, crnogorski šef diplomatije informisao je o naporima Crne Gore na regionalnom i globalnom planu u cilju suzbijanja ovih bezbjednosnih izazova.

"Istakao je spremnost naše države da u granicama svojih mogućnosti preuzme odgovornost za projektovanje bezbjednosti i stabilnosti i nastavi sa konkretnim doprinosom aktivnostima Globalne koalicije", naveli su iz MVP.

Na sastanku u Kuvajtu je zaključeno da je Koalicija u dosadašnjem djelovanju pokazala jedinstvo i veliku odlučnost da porazi ID, a takav pristup donio je konkretne rezultate s obzirom da je ta teroristička organizacija izgubila gotovo sve teritorije koje je kontrolisala u Iraku i Siriji.

"Na toj liniji, dogovorene su dalje aktivnosti kako bi se ID porazila u potpunosti, te sanirale posljedice njenog djelovanja", piše u saopštenju. 

Dodaje se da su na sastanku usvojeni principi budućeg angažovanja djelovanja Koalicije kako bi aktivnosti ID-a u potpunosti bile neutralizovane.

Domaćini sastanka bili su potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Kuvajta, Sabah Al Halid Al Sabah, i državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država, Reks Tilerson.

Tilerson je, govoreći na sastanku, kazao da završetak velike vojne operacije protiv ID-a ne znači da su SAD i njeni saveznici postigli trajnu pobjedu nad ekstremistima. On je rekao da su SAD odlučile da daju dodatnih 200 miliona dolara pomoći da bi se stabilizovale oslobođene teritorije u Siriji.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније