Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

11. 02. 2018. 16:45 >> 16:50
2

ANĐUŠIĆ SAOPŠTIO

Opozicija- samodestruktivni karavan

Crnogorska javnost i građani u minulih nešto više od godinu dana imali su priliku da vide sve samodestruktivne faze crnogorske opozicije. Od neuspjelih dogovora, propalih sastanaka, izbornih poraza, faze zatišja, u krajnjem, potpune politčke dezorijentacije, koja se ogleda i u načinu na koji opozicija komunicira sa javnošću, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista, Mihailo Anđušić.

 

Prema njegovim riječima, opozicione partije su pogrešno razumjele da hiperprodukcija besmislenih saopštenja na dnevnom nivou može da nadomjesti napuštanje skupštinskih klupa.

"Uvjereni da su građani Crne Gore kratkog pamćenja, opozicionari iz dana u dan upadaju u komunikacione zamke koje sami sebi postavljaju, demantujući se međusobno i plasirajući populističke poruke koje se mijenjaju zavisno od prilike. Od osnovne potrebe da se javnosti saopšte važne činjenice, crnogorska opozicija je to pretvorila u svoj jedini način djelovanja, podižući svakodnevno zaglušujuću buku i zamagljujući stvarnost u kojoj se nalaze", navodi se u saopštenju Anđušića.

On je dodao da opozicioni "samodestruktivni karavan građane košta milione eura".

"Podsjetiću, od konstituisanja 26. saziva crnogorskog Parlamenta, ta cifra nastavlja neumoljivo da raste. Do danasnjeg dana, ova vrsta nerada i neodgovornosti koštala je gradjane više od 3 miliona eura. Prema nedavnim podacima Skupštine Crne Gore za prethodnu godinu, plate bojkotaša težile su oko 800.000 eura. Kada na ovu stavku dodamo iznose naknada poslaničkim klubovima i ostale lične troškove opozicionih poslanika iskorišćene u sve, samo ne u svrhu svog posla, onda dolazimo do ove zaista fantastične cifre koja nastavlja da raste iz dana u dan. Ironično, kompletan ovaj karavan prvenstveno brinu troškovi stimulansa onih koji su za svo to vrijeme nadoknadjivali njihov nerad i neodgovornost", naveo je Anđušić.

Nezaobilazan je, kaže on, sad već i sponzorisani i po inerciji demagoški marketing onih koji su se odrekli svojih dobro poznatih imaginarnih troškova.

"To zaista, u najmanju ruku, djeluje neukusno. Uzimati novac od poreskih obveznika i objašnjavati PR tekstovima da se to čini u njihovu korist je bestidno i krajnje nemoralno. U iščekivanju novih samodestruktivnih faza i demagoških pokušaja opravdavanja, obmanuti građani nastavljaju da iskorišćavaju svaku dolazeću priliku da ovakav pristup opozicije neumoljivo kazne", zaključio je Anđušić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније