Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

11. 02. 2018. 12:20   >>  12:30 6

ZBOG SUDSKOG SAVJETA

URA: Medenica optužuje Venecijansku komisiju

Građanski pokret URA saopštio je da je predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica direktno optužila Venecijansku komisiju za eventualnu blokadu crnogorskog sudstva zbog nedostatka dvotrećinske većine u Skupštini za izbor novih članova Sudskog savjeta, te ne ne uočava da je ključni problem odbijanje opozicije da učestvuje u radu parlamenta "koji je kreiran izbornom krađom."

"Ne uočava da njena simpatizerska partija može gurati probleme i nepočinstva pod tepih ali ne zauvijek i da bi se izbor regularno odvijao da Crna Gora ima prave narodne predstavnike”, istakli su iz URE.

Kako su kazali, Medenica želi da zažmuri preko kriminalno dobijene većine, "koju su njeni partijski drugovi ostvarili prevarom građana".

“Svi ti fakti njoj su irelevantni pa stoga u maniru vjernog vojnika kriminalnog režima, odgovornost prebacuje na Venecijansku komisiju, konsultativno tijelo Savjeta Evrope, sastavljeno od najuglednijih evropskih pravnika”, naglasili su iz pokreta URA.

Istakli su da je nezamislivo da partijski sekretar Vrhovnog suda napada evropsku instituciju koja se bavi odbranom sloboda i prava građana, samo par dana nakon sto nam je sa zvanične evropske adrese stigla poruka da živimo u državi zarobljenoj od strane organizovanog kriminala.

“Ništa nam jasnije nego ova izjava Medenice ne ukazuje na potpunu nespremnost ove vlasti i njenih poslušnika da državu oslobode od pogubnog zagrljaja kriminala u kojoj su atrofirane institucije samo kulisa iza koje u stilu organizovane kriminalne bande kradu sve što im dođe ruke”, saopštila je URA.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније