Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.(Antena M)

09. 02. 2018. 18:18 >> 18:38
1

HAN PORUČIO

"Bojkot nije demokratski"

Bojkot nije demokratski način rješavanja problema i Evropska unija će nastaviti da prati dešavanja u Crnoj Gori, poručio je komesar za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han nakon sastanka sa crnogorskim premijerom Duškom Markovićem. Pozvao je opozicione partije da se vrate u Parlament i kazao da je neophodno poboljšanje slobode medija.

 

Kako je rekao, glavni politički kurs treba da se odvija u Skupštini. "Treba povesti razgovore u Skupštini i vratiti se u Parlament", poručio je Han opoziciji.

On je na press konferenciji rekao da Evropska unija podržava crnogorske napore na putu ka EU.

"Demokratija i vladavina prava su ključne vrijednosti", rekao je Han i dodao da evropska perspektiva treba da bude nacionalni cilj svake države.

"Za to je neophodan konsenzus svih političkih aktera. Glavni kurs tih aktivnosti treba da bude u Skupštini", rekao je komesar i apelovao na sve stranke da povratkom u Parlament učestvuju na putu ka Evropi.

Neophodna poboljšanja slobode medija

Komesar je odgovarajući na novinarsko pitanje  "koliko Brisel može da ide daleko u odbrani Javnog servisa" istakao da se teži slobodi medija i govora, ali da su neophodno određena poboljšanja

Han je govorio i o napretku Crne Gore na putu ka EU.

Rekao je da je Crna Gora pouzdan regionalni igrač i država koja je najviše napredovala u regionu.

"Pristupanje Crne Gore nije samo strateški cilj države već neupitni cilj EU. Posmatramo čitav region , ko je prvi taj prvi treba da dođe do cilja. Ne bi bilo fer da zemlja koja završi pregovore treba da čeka ostale", rekao je Han.

Poručio je da Evropska unija neće dodavati Crnoj Gori naknadne uslove. Premijer Duško Marković rekao je da Crna Gora ima razloga da bude zadovoljna onim što je poručeno kroz Strategiju za Zapadni Balkan.

Marković je poručio da naša zemlja prihvata evropske vrijednosti.

"Posvetićemo se daljim reformama. Crna Gora ne luta između više opcija, mi smo opredijeljeni za evropske vrijednosti", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније