Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

09. 02. 2018. 11:55   >>  11:55 3

BOŠKOVIĆ U ANKARI

Turska će biti pouzdan partner Crnoj Gori

Turski ministar odbrane, Nuretin Cankli, saopštio je da Crna Gora može računati na podršku Turske u svim obkastima, ocjenjujući da će Turska nastaviti da bude pouzdan partner Crnoj Gori.

Sa Canklijem je u Ankari razgovarao crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković, koji je saopštio da će se odbrambena saradnja dvije države u svojstvu NATO saveznica dodatno unaprijediti u narednom periodu.

Bošković je naglasio da Crna Gora podržava Republiku Tursku u borbi protiv terorizma i da će kao punopravna članica Alijanse aktivno doprinijeti kolektivnom sistemu bezbjednosti, imajući u vidu zajedničke bezbjednosne izazove sa kojima se suočavamo.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrame, informisao sagovornika o prioritetima Ministarstva odbrane, sa posebnim fokusom na modernizaciju Vojske Crne Gore u skladu sa najsavremenijim standardima.

"Tim povodom je istakao da je Sporazum o saradnji u oblasti vojne industrije između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Turske odlična platforma za dalje unapređenje odbrambenih sposobnosti u procesu modernizacije i opremanja Vojske Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Canikli, kako je saopšteno, istakao da je ključ regionalne stabilnosti i dugoročnog mira zemalja na Zapadnom Balkanu u evroatlantskim integracijama, te da je priključenje sadašnjih aspiranata na članstvo u NATO najbolja garanciji mira i stabilnosti u ovom dijelu Evrope.

"On je apostrofirao da će Republika Turska nastaviti da bude pouzdan partner Crnoj Gori, te da je današnji susret odlična prilika za definisanje modaliteta daljeg intenziviranja saradnje na polju odbrane. Sagovornici su izrazili obostrano zadovoljstvo i dosadašnjom saradnjom, koja se konstantno unapređuje, kako kroz bilateralne projekte, tako i u okviru zajedničkih regionalnih inicijativa", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније