Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

08. 02. 2018. 15:42 >> 15:42

SASTANCI U SAD

Brajović: Afirmisati "princip regate"

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović na sastancima s brojnim zvaničnicima uoči Militvenog doručka naglasio je značaj afirmacije "principa regate", kako bi se na pravi način stimulisali pozitivni promjeri, kao što je to bilo u slučaju prijema Crne Gore u NATO

Brajović se sastao sa predsjednikom Helsinške komisije senatorom Rodžerom Vikerom, predsjednikom i izvršnim direktorom Centra za strateške i međunarodne studije (CSIS) Džonom Hamreom i predsjednicom Njemačkog Maršalovog Fonda SAD dr Karen Donfrid. 

"Viker je ohrabrio Crnu Goru da istraje na putu reformi posebno u oblasti vladavine prava, dok je  Džon Hamre, koji je bio i zamjenik 26. sekretara odbrane SAD, ocijenio članstvo Crne Gore u NATO višestruko značajnim. Transatlantsko savezništvo ponovo se našlo u fokusu pažnje SAD-a, a to je ujedno bio i poziv za buđenje i jačanje svijesti o potrebi snažnijeg prisustva SAD u regionu", istaknuto je iz Skupštine.

Karen Donfrid, koja je obavljala dužnost glavne savjetnice predsjednika za Evropu u administraciji predsjednika Obame, kazala je da su prepoznati napori koje je Crna Gora uložila kako bi postala članica NATO, što je bilo u fokusu pažnje s obje strane Atlantika.

"Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović koji se nalazi u delegaciji Skupštine koja boravi u Vašigtonu, imao je odvojene susrete sa senatorima Rojem Blantom i Džoom Mansinom, kao i kongresmenima Majkom Dojlom, Rendijem Haltgrenom i Rodžerom Maršalom. Gvozdenović je dodatno istakao značaj članstva Crne Gore u NATO ne samo za našu zemlju, već za čitav region, naročito u kontekstu potrebe slabljenja uticaja ideja na Balkanu baziranih na protivljenju zapadnim vrijednostima", poručili su iz Skupštine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније