Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

07. 02. 2018. 11:32   >>  11:32 6

OPTUŽBE ZA NEPOTIZAM

DPS: Tjeraju u propast Luku Kotor

Aktuelna dešavanja u A.D. Luka Kotor upozorenje su da vladajuća koalicija u Kotoru nije sposobna da rukovodi lokalnim javnim preduzećima niti Opštinom u korist građana, i da je spremna na sve da bi uhljebila partijske kadrove svojih koalicionih drugova, saopštio je Opštinski odbor DPS Kotor.

"Nakon niza nepotističkih poteza Stranke decenijskih parazita (SDP) personifikovanih u zapošljavanju bliske prijateljice predsjednika SDP-a i odbornice iste “partije”, na scenu stupa Stranka nezasitih penzionera (SNP), koja dovodi ni manje ni više, opet na izmišljeno radno mjesto, iz grada pod Rumijom, dotadašnju poslanicu SNP-a i aktuelnu odbornicu u SO Bar, Snežanu Jonicu. Fingirana izmjena sistematizacije i njeno prilagođavanje mjeri planiranih kadrova, na mjesto izvršnog direktora AD Luka Kotor dovodi dugogodišnjeg odbornika Demokratskog fronta, Branka Kovačevića, kome su nedostatak fakulteta „oprostile” kolege penzioneri iz SNP-a, izmjenivši odredbe Statuta AD Luka Kotor, na štetu ovog preduzeća", saopštio je kotorski DPS.

Tu, ističe se u saopštenju, nije kraj malverzacijama u Luci Kotor.

"Dešavanja koje bi najradije da sakriju su da se odnedavno na mjestu predsjednika Odbora direktora Luke Kotor više ne nalazi profesor Branislav Dragović, i to zbog unutar partijskog sukoba u lokalnom SNP-u", tvrde iz DPS-a.

Kako kažu iz te partije, da je ova ostavka jedva dočekana i da je rezultat sukoba unutar "flomaster koalicije", dokazuje i hitna sjednica Odbora direktora, koja je zakazana u roku od 24 sata, "ne bi li se na to mjesto postavio kapo od penzionera".

"Profesor Dragović je u petak, 26. januara, podnio ostavku, a na njegovo mjesto ekspresno je postavljen predsjednik Opštinskog odbora SNP-a, Branko Baćo Ivanović. Rasulo je nastavljeno na toj, hitno zakazanoj i u nedelju, 1. febrara, održanoj sjednici Odbora direktora, kada nije usvojen plan i program rada, kao ni finansijski plan za 2018. godinu, jer su predložena akta bila sramotno površna, amaterska i nestručna. Takva je sudbina predloga kad ih sastavljaju izvršni direktor bez diplome i njegova pomoćnica, čije je iskustvo u dosadašnjem rukovođenju u bilo kom sektoru ravno njihovoj pokazanoj nesposobnosti", ističu u DPS-u.

U toj partiji su uvjereni da će se građani Kotora veoma brzo uvjeriti da su "obećanja flomaster koalicije da će povećati prihode u luci i smanjiti rashode istina koliko i to da neće biti partijskog i rodbinskog zapošljavanja i revanšizma".

"Umjesto da su sposobne kadrove koje su zatekli na rukovodećim pozicijama, iskoristili za učenje i uhodavanje svojih, oni su po sistemu Demagoga, protivpravno smijenili ljude i izmjenom sistematizacije i Statuta doveli ljude bez škole, znanja i iskustva, na izmišljene funkcije, uslovljene podrškom u lokalnom parlamentu. Ovakvo neodrživo stanje koje se preliva iz Opštine Kotor na opštinska preduzeća i AD Luka Kotor, iz dana u dan šteti gradu, a svu štetu će platiti građani kroz poreze i namete i smanjene prihode ovog preduzeća", zaključuju u OO DPS Kotor.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније