Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

06. 02. 2018. 17:37 >> 17:37
13

SDP OCIJENIO

"Poruka Brisela loša vijest za vlast"

Brisel šalje jasnu poruku da proces integracija ulazi u fazu u kojoj će se tražiti konkretni rezultati posebno u oblasti vladavine prava, a to dalje znači da više nema prostora za simuliranje i izigravanje procesa i reformi što je veoma loša vijest za balkanske autokrate pa tako i za crnogorsku vlast, ocijenili su u Socijaldemokratskoj partiji Crne Gore (SDP).

Komentarišući Strategiju proširenja EU za Zapadni Balkan, koja je danas predstavljena u Strazburu, član Predsjedništva SDP-a, Ivan Vujović, kazao je da je novi pristup EU veliko ohrabrenje za sve progresivne snage u Crnoj Gori.

"Veoma jasno je saopšteno da dok se ne obračunamo sa kriminalom i korupcijom a posebno spregom kriminala i političkih elita nećemo moći računati na brzi napredak prema EU", saopštio je Vujović.

On je naveo da nikada do sada nijesmo imali ovako jasnu optužbu EU o vezama vlasti i organizovanog kriminala, što je, kako je ocijenio, ključna prepreka napredovanju ka EU.

Prema njegiovom riječima, ono što građani svakodnevno vide, EU počinje da saopštava jasno i direktno.

"EU jasno vidi problem korupcije i po dubini vlada i administracija, kao i kriminalom i korupcijom zarobljene države i traži od nas da se izborimo protiv te vrste okupacije. EU naglašava ono što SDP u kontinuitetu ponavlja o zarobljenim institucijama koje, umjesto u javnom, djeluju u interesu pojedinaca ili uskih grupa povezanih sa vlastima", istakao je Vujović.

Kako je ocijenio, iz teksta Strategije potpuno jasno proizilazi da sa ovakvom vlašću Crna Gora ne može ući u EU.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније