Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

02. 02. 2018. 09:17 >> 09:17
5

PISMO ŠTAJNAKER

"URA reprezent zdravih snaga"

Bivša ambasadorka Njemačke u Crnoj Gori, Gudrun Štajnaker, saopštila je da je Građanski pokret URA "istinski reprezent zdravih snaga, koje se zalažu za održivi razvoj i perspektivu mladih".

 

U otvorenom pismu, Štajnaker navodi kako se nada da će se građani Ulcinja založiti za budućnost svoga grada.

"Priroda je najveće bogatstvo Ulcinja. Zato je zaštita jedinstvenog prirodnog blaga Ulcinja, ulcinjske Solane, delte Bojane i Valdanosa važan, možda čak najvažniji zadatak ulcinjskih političara i ulcinjskog društva. URA ne samo da se suočava sa tim zadatkom, već je i spremna da konkretno radi na tome da se ta zaštita o kojoj je riječ i realizuje", piše u otvorenom pismu Štajnaker.

Iz Ure podsjećaju da je Štajnaker, za vrijeme trajanja mandata, bila najglasniji zagovornik zaštite ulcinjske Solane i prostora Valdanosa, zbog čega je bila predložena za počasnog građanina najjužnije crnogorske opštine.

"URA se time zalaže i za održivi razvoj i budućnost svih stanovnika Ulcinja, a posebno mladih ljudi. U slučaju ulcinjske Solane - svijet gleda na grad Ulcinj i reakcije njegovih političara i građana. Evropska komisija i Evropski parlament traže zaštitu raznolikokosti životinjskog i biljnog svijeta, prije svega prelijepih i često rijetkih ptica, ne samo flamingosa i pelikana", ukazala je Štajnaker.

Ona je, podsjećaju iz Ure, poznata po tome što je, za vrijeme svog mandata kao ambasadorke, javno podržala napore šartijskog lidera Dritana Abazovića da spriječi prodaju zemljišta Solane biznismenu Veselinu Baroviću "koji je preko 15 miliona kvadratnih metara trebalo da otkupi po cijeni od 5 centi po kvadratu".

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније