Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

02. 02. 2018. 07:48 >> 07:50
10

APEL VLASTIMA

Rodina traži zaštitu za Mandića i Kneževića

Predsjednik Rodine i poslanik u Ruskoj državnoj dumi Aleksej Žuravljev pozvao je juče crnogorske vlasti da, kako je kazao, "prekinu političke procese protiv lidera Demokratskog fronta".

Žuravljev je, kako je objavljeno na sajtu Rodine, na Kongresu svoje stranke kazao da se obratio vlastima Crne Gore da se "zaustavi politički progon protiv lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića i Andrije Mandića koji su lažno optuženi za pokušaj državnog udara".

Osnivač i finansijer Rodine je potpredsjednik ruske Vlade Dimitri Rogozin koji je jedan od saradnika ruskog predsjednika Vladimira Putina.

"Lideri crnogorske opozicije i Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević su optuženi za pokušaj državnog udara. Optužbe su lažne jer su se oni zalagali protiv članstva Crne Gore u NATO i za čvrste odnose sa Rusijom", ustvrdio je Žuravljev, prenosi Pobjeda.

Ruski deputat je u govoru na Kongresu naveo i da paralelno sa ovim procesom u slučaju DF-a "vise optužbe" i u drugim slučajevima, a sve je, kako tvrdi Žuravljev, u vezi sa "borbom patriotske crnogorske opozicije protiv zapadnih sila".

"U posljednjih godinu dana Milan Knežević osuđen je prvostepenom odlukom suda na sedam meseci zatvora zbog navodnog napada na policajca tokom razbijanja protesta pristalica DF-a ispred Skupštine Crne Gore 17. oktobra, 2015. Nedavno je drugostepeni sud skinuo Kneževiću tri meseca, ostavljajući na kraju četiri mjeseca zatvora. A sada, u svakom trenutku, jedan od lidera Demokratskog fronta može da ide u zatvor", stoji u izjavi Žuravljeva.

Predsjednik Rodine je iskazao zabrinutost da bi osuđujuća presuda protiv Kneževića mogla da izazove čak i nestabilnosti u Crnoj Gori.

"Boravak popularnog političara u zatvoru mogao bi da izazove nove nerede na ulicama i do intenziviranja unutrašnje političke krize", zaključio je Žuravljev.

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније