Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

31. 01. 2018. 18:28 >> 18:03
1

SD O KRIVOKAPIĆU:

“Sam pao, sam se politički ubio”

Socijaldemokrate Crne Gore (SD) neće vršiti nikakav javni pritisak na sudstvo i tužilaštvo, već će pustiti institucije da rade svoj posao, saopšteno je iz te stranke.

SD je reagovao na saopštenje u kojem SDP poziva tužilaštvo da odmah procesuira Ivana Brajovića i ostale svjedoke koji su, kako kažu u SDP-u, u slučaju Ramada dali lažne iskaze.

SD navodi je Ranko Krivokapić trinaest godina vršio funkciju predsjednika Parlamenta, te da je kako navode, uvijek biran na to mjesto kao peti kanidat na listi Evropska Crna Gora - Milo Đukanović.

Kažu i da je SDP postao talac nerealnih ambicija velikih i malih i, kako ističe SD, njihove “želje da sve podrede svojim neizlječivim političkim kompleksima”.

“Ostalo joj je samo da smišlja razne podmetačine, neukusno upire prstom u pravosudne organe, moljaka razne međunarodne adrese sa kojih ih više niko ozbiljno ne shvata, već im odgovaraju zvaničnim saopštenjima u kojima demantuju njihovo vrijeđanje zdravog razuma naših građana”, navodi se u reagovanju SD-a.

Krivokapića pitaju, zašto je u korist DF-a, kako ističu, pred sudom sakrio činjenice.

“Što se tiče pravosudnih organa, moraće posrnuli i zaboravljeni veliki Ranko da odgovori zašto je u svjedočenju pred sudom, u korist svojih partnera iz DF-a, sakrio činjenicu da je razbijanje rušilačkih demonstracija pratio u društvu svojih sada omraženih protivnika u prostorijama ANB-a?”, pitaju u SD-u

Navode i da je dio intervjua predsjednika Skupštine Crne Gore i Socijaldemokrata Ivana Brajovića, u kome se navodi da je kontrola poslovanja Skupštine pokazala, da je između ostalog i u 2015. mnogo zloupotreba i nezakonitosti, izazvao veliku nervozu u redovima SDP-a.

“O kom iznosu je riječ i do kada to seže, crnogorska javnost će biti obaviještena kad se završi cjelokupna analiza. No, za razliku od njih, kao partija drugačije političke kulture, mi nećemo vršiti nikakav javni pritisak ni na koga, a posebno na sudstvo i tužilaštvo, već ćemo ih pustiti da rade svoj posao. Na kraju, o (ne)kredibilnosti govore oni koje ni dojučerašnji partneri iz (malo)građanske opozicije ne smatraju čak ni kredibilnim da sa njima sjednu za isti sto. I da završimo priču sa početka sa zaključnom rečenicom u vidu poznate izreke: “Sam pao, sam se (politički) ubio”, zaključuje se u reagovanju SD-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније