Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

31. 01. 2018. 13:43 >> 13:12
2

SDP POZIVA

Tužilaštvo odmah da procesuira Brajovića

Tužilaštvo mora pokazati da zakon važi jednako za sve i odmah procesuirati Ivana Brajovića i ostale svjedoke koji su, kako kažu iz Socijaldemokratske partije, u slučaju Ramada dali lažne iskaze, što je, kako navode, potvrđeno u pravosnažnoj sudskoj presudi koja je juče zvanično objavljena.

 

To će, kazali su iz SDP-a, biti veliki ispit za Tužilaštvo, da li je nezavisno i samostalno, i da li poštuje pravosnažne sudske presude u slučajevima visoke korupcije.

"Ako je Tužilaštvo moglo da optuži obične građane, u slučaju napada na novinarku Lakić, za davanje lažnog iskaza jer je sud u pravosnažnoj presudi tako kvalifikovao njihove iskaze pred sudom, onda je u obavezi da hitno reaguje na već podnesenu krivičnu prijavu protiv Ivana Brajovića i ostalih svjedoka koji su, kako sud navodi u pravosnažnoj presudi, govorili neistine i pokušali da obmanu sud u cilju zaštite optuženog funkcionera SD za zloupotrebu službenog položaja u produženom trajanju. Samo takvim, hitnim procesuiranjem, potvrdiće da zakon jednako važi za običnog građanina i Ivana Brajovića, predsjednika Skupštine", navodi se u saopštenju.

Nivo urušenosti Skupštine, kako su ocijenili, najbolje pokazuje činjenica da njenom predsjedniku ni sud ne vjeruje kao svjedoku.

"Što je tragičnije i poraznije, dokazao da je predsjednik Skupštine pokušao da obmane sud u cilju zaštite svog stranačkog kolege od odgovornosti za počinjeno krivično djelo visoke korupcije. Ivan Brajović je uz Svetozara Marovića jedini predsjednik Skupštine za koga je sud utvrdio da ne govori istinu. Brajović je, kako u pravosnažnoj presudi tvrdi sud, pokušao obmanuti sud i sakriti da je novcem ministarstva na čijem je čelu bio finansirana partija na čije je čelo doveden. Umjesto najuglednijih ljudi, danas na čelu Skupštine imamo osobu koju sud ne uvažava ni kao kredibilnog svjedoka kome se može vjerovati, a ne kao predsjednika Skupštine", smatraju u SDP-u.

Oni su pozvali Agenciju za sprječavanje korupcije, da, kako kažu, konačno pokrenu postupak "povodom pravosnažno dokazanog nezakonitog finansiranja jednog političkog subjekta".

"Neka ne misle da javnost ne vidi da pokušavaju svojim nečinjenjem da ovaj postupak dovedu do zakonskog zastarijevanja. Sada imaju pravosnažnu presudu da se novcem poreskih obveznika nezakonito finansirala partija Ivana Brajovića. Nakon „Limenke“, „Petlje“, prepisivačkog skandala i najnovijeg slučaja „Berane – direktor škole Gargović“ ostalo je samo da Ivan Brajović optuži sud da ima nešto protiv njegove partije. Deset miliona u slučaju Limenka, više desetina miliona u slučaju Petlja, presuđeni slučaj Ramada i najnoviji slučaj u Beranama jasno potvrđuju da je djelovanje ove političke grupacije nanijelo štetu građanima i državi Crnoj Gori u iznosu od nekoliko desetina miliona eura", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније