Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

31. 01. 2018. 13:33 >> 13:02

DARMANOVIĆ - MANŽEN

Kvalitetan odnos Crne Gore i Francuske

Crna Gora je na dobrom putu kada su u pitanju reformske aktivnosti u procesu evropskih integracija i postignuti su zapaženi rezultati, ocijenila je direktorica za kontinentalnu Evropu u Ministarstvu za Evropu i vanjske poslove Republike Francuske.

Ona je, na sastanku sa ministrom vanjskih poslova Srđanom Darmanovićem, kazala da to potvrđuju poruke evropskih zvaničnika da Crna Gora zauzima vodeću ulogu među državama kandidatima za članstvo.

Kako je saopšteno iz MVP, Manžen je istakla je uvjerenje da uspjesi koje Crna Gora postiže na evropskom putu predstavljaju značajan podsticaj za ostale zemlje Zapadnog Balkana.

"Ministar Darmanović se zahvalio Francuskoj na podršci u ostvarenju najvećeg vanjskopolitičkog uspjeha od obnove državnosti, pristupanju Crne Gore NATO-u, kao i kontinuiranoj podršci u procesu evropske integracije Crne Gore", piše u saopštenju.

Crnogorski šef diplomatije, kako se navodi, ocijenio je veoma pozitivnom uspostavljenu praksu održavanja bilateralnih konsultacija između dva ministarstva vanjskih poslova, što predstavlja odličan mehanizam za unapređenje saradnje, kako između resornih institucija, tako i sveukupne saradnje.

Takođe, Darmanović je istakao značaj osnivanja Udruženja „Francusko-crnogorski poslovni krug”, osnovnog novembra 2017, sa mandatom razvijanja i jačanja poslovnih veza Francuske i Crne Gore.

"Istakao je uvjerenje da će otvaranje francuske predškolske ustanove i osnovne škole u Crnoj Gori (školske 2018/2019) dodatno doprinijeti snaženju veza dvije države", naveli su iz MVP.

Tokom sastanka, dodaje se, razmijenjena su mišljenja o stanju u regionu, te ukazano na važnost integracije zbog daljeg mira, stabilnosti i prosperiteta, kao i usvajanja evropskih vrijednosti, koje vode jačanju institucionalnih veza sa EU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније