Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

30. 01. 2018. 17:42   >>  17:10

OZVANIČENA SARADNJA

Radulović i Bloh potpisali Pismo o namjerama

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović i konsultant za zaštitu životne sredine prilikom pristupnog procesa zemalja pregovarača Evropskoj uniji Helmut Bloh, potpisali su danas Pismo o namjerama kojim je ozvaničena buduća saradnja.

Kako su istakli iz Radulovićevog resora, takav model se uspostavlja radi jačanja dugoročne saradnje i uključivanja svih zainteresovanih subjekata vezano za proces pregovaranja sa Evropskom Komisijom, odnosno u nastupajućem procesu otvaranja Poglavlja 27 – Životna sredina i klimatske promjene.

Bloh posjeduje višedecenijsko iskustvo u kreiranju legislative Evropske komisije, posebno iz oblasti upravljanja i zaštite voda, nakon čega je u toj oblasti bio konsultant za 14 zemalja koje su pristupale Evropskoj uniji.

„Veliko iskustvo gdina Bloha smatram dragocjenim i nadam se da ćemo njegove savjete, znanje i komunikaciju iskoristiti na najbolji mogući način - na opšte dobro i građana i prirode“, kazao je Radulović.

Bloh je naglasio da je njegova namjera da pomogne Crnoj Gori u procesu pristupanja Evropskoj uniji, odnosno rješavanju pitanja voda, očuvanju ravnoteže i ekološke stabilnosti prirode, kao i racionalnom korišćenju prirodnih resursa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније