Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

30. 01. 2018. 07:51   >>  08:59 2

ŠKRELJA OCIJENIO

Fer atmosfera za izbore interes svih

Odbor za praćenje primjene Zakona o izboru odbornika i poslanika, u dijelu koji se odnosi na medije, juče nije formiran, jer opozicija nije predložila svoje kandidate za članove tog tijela.


Uslov za njegovo formiranje je dvotrećinska većina poslanika u odboru, a bez opozicionih predstavnika on ne može biti formiran.

Predsjednik Administrativnog odbora, Luiđ Škrelja kazao je Pobjedi da je opšti interes stvaranje fer atmosfere za predsjedničke izbore.

"Ovaj odbor je trebalo da omogući da se mediji kontrolišu od parlamentarnih stranaka koje čine Skupštinu Crne Gore. Parlamentarna većina je izašla u susret tim zahtjevima, međutim, opozicija i dalje na konferencijama za štampu priča o tome, a neće da delegira svoje ljude u taj odbor", kazao je Škrelja.

On je dodao da neće nikog tjerati na to, ali da je krivica onih koji neće da implementiraju demokratske standarde u izbornom zakonodavstvu.

"Mi smo njima 'bacili rukavicu' i otvoreni smo za razgovor o dijalogu da bi imali rješenja. Ovakav odnos opozicije prema pozivu odbora da dostave predloge kandidata, govore o odnosu opozicije prema obavezi parlamentaraca da obezbijede veći stepen transparentnosti izborne kampanje i ravnopravnu zastupljenost predstavljanja kandidata za predsjednika Crne Gore", rekao je Škrelja.

Takav postupak opozicije, kako je naveo, predstavlja odgovor na pitanje kome odgovaraju nepristrasni i objektivni mediji.

"Opozicija pokušava da predstavnike međunarodnih organizacija dovedu u zabludu, da su svi izbori nelegalni i nelegitimni, a pri tome ne daju ni najmanji doprinos unaprijeđenju izbornog zakonodavstva i objektivnog medijskog praćenja izbornih kampanja", poručio je Škrelja.

Šef kluba poslanika Demokratkog fronta (DF), Milutin Đukanović, kazao je da DF, iako se vratio u Skupštinu neće dolaziti na sjednice odbora.

"Za sada ne učestvujemo u radu odbora, poslije ćemo vidjeti", rekao je Đukanović Pobjedi.

Novi odbor, koji bi funkcionisao tokom kampanje za predsjedničke izbore, trebalo bi da ima deset članova iz redova vlasti i opozicije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније