Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: B.V.

29. 01. 2018. 11:35 >> 11:02
23

CP O DEKLARACIJI

DF pokušava da rehabilituje zločin

Deklaracija o pomirenju koju je inicirao Demokratski front, pokušaj je rehabilitovanja zločina i legalizovanja četničke ideologije, ocijenili su iz Crnogoroskog pokreta.

Iz Pokreta navode da pokretanje nekakve inicijative za pomirenje „između četnika i partizana“ nije inicijativa o tome da se „kosti mire“, njih je pomirila „crna zemlja“ i ne treba im nikakvo „pomirenje“ političkih manipulatora.

"Radi se o pokušaju da se rehabilituje zločin, da se promoviše izdaja kao legitiman čin i da se, uz pomoć patoloških obmanjivača koji bi u toj paskvili trebalo da predstavljaju Crnogorce, legitimiše i legalizuje ideologija četništva", navodi se u saopštenju.

Kakvo pomirenje, upitali su iz Pokreta, može postojati između suverene Crne Gore ravnopravnih građana i četničke ideologije „Homogene Srbije“, kojim se sprovodilo, kako navode, uništenje metonenarodnih manjina i nenacionalnih elemenata.

"Sve u cilju stvaranja etnički „Homogene Srbije“ koju bi sačinjavali: „teritorija (predratne) Srbije, proširena nekim prigraničnim delovima teritorije Bugarske, delovi severne Albanije, teritorija Crne Gore i istočne Hercegovine, Vrbaska banovina, severna Dalmacija, srpski deo Like, Korduna, Banije, deo Slavonije, Baranja s Pečujem i istočni Banat sa Temišvarom i Rešicama"? I, pazite ironije, sve to da se "otkloni mogućnost da se ponove strašni zločini", kako kaže ideolog tog projekta Stevan Moljević. Takvim programom bilo je osuđeno na progon ili nestanak više od 2.500.000 pripadnika nesrpskog stanovništva", navodi se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, koji to nesretni Crnogorac treba da se miri sa ideologijom koja poništava Crnu Goru.

"Koji to čovjek treba da se miri sa ideologijom zločina, izdaje, etničkog čišćenja? Može li se crkvena organizacija koja održava pomene koljačima i kanonizuje ratne zločince, nazivati hrišćanskom? Da li će jedan dio građana Crne Gore ikada shvatiti i prestati da svojim glasovima održavaju najtrulije istorijsko đubrište na kome niču najotrovne pečurke? Hoće li država Crna Gora i njene institucije, u što ubrajamo i opoziciju, jednom za svagda jasno staviti do znanja toj opskurantnoj družini da u Crnoj Gori nema mjesta najgorim, najkrvavijim i namračnijim ideologijama koje su opoganile ove prostore. No pasarant", poručuju iz Crnogorskog pokreta.

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније