Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

28. 01. 2018. 14:25 >> 13:50
21

BLAŽIĆ PORUČIO

"Kandidat DPS-a moj jedini protivnik"

Profesor Đorđije Blažić, koji je najavio kandidaturu za predsjedničke izbore, kazao je da bi uz podršku ukupne opozicije i reformistički orijentisane javnosti njegova pobjeda bila izvjesna, i poručio da će njegov jedini protivnik biti kandidat Demokratske partije socijalista (DPS).

Blažić je u intervjuu agenciji Mina kazao da njegov tim već naredne sedmice počinje sa prikupljanjem potpisa za predsjedničku kandidaturu.

"Ne očekujem poteškoće oko prikupljanja potrebnog broja potpisa građanki i građana, budući da sam se odlučio na kandidaturu nakon višemjesečnog pritiska ukupne javnosti", rekao je Blažić.

Kako je naveo, kampanji koju je upravo započeo originalan pečat daće upravo pažljivo odabran tim mladih i stručnih ljudi željnih promjena.

Blažić je istakao da on nije političar, niti će dozvoliti da ga ulazak u predsjedničku trku promijeni kao što, kako je kazao, često promijeni ljude manjeg životnog iskustva.

"Biću i tokom kampanje onaj isti prijatelj, komšija, pedagog i roditelj, kao i do sada, jer to su izvori iz kojih crpim energiju i entuzijazam za ovaj projekat. Ne postoji razlog zbog kojeg bih makar na tren bio nešto drugo", rekao je on.

Kandidatura je, kazao je Blažić, odgovor na zahtjev građana i "imperativ savjesti koja ne dozovljava da ostanemo ravnodušni u vremenu opšte krize i propadanja".

On je rekao da će temelj njegove kampanje predstavljati u javnosti već dugo poznati principi i inicijative koje promoviše i za koje se zalaže više od dvije decenije, a koje se precizno tiču očigledne potrebe korjenitih promjena sistema vrijednosti, kao i državne i javne uprave.

"Ako uporedite moje najnovije izjave sa onima od prije godinu, pet ili 15, uvidjećete da su identične i da nikada nijesu prilagođavane efemernim interesima. Da li poznajete nekog od aktera trenutne političke scene ko bi mogao da kaže isto", dodao je Blažić.

Na pitanje da li očekujete podršku nekih političkih partija u Crnoj Gori, i ako očekuje – kojih, on je rekao da u ovoj utakmici ima samo jednog protivnika.

"To je budući kandidat vlasti. Ne planiram da tražim podršku od političkih aktera, ali sam naravno sasvim i iskreno otvoren za razgovore sa svima", kazao je Blažić.

On je poručio da nikada neće praviti kompromise oko onoga što su opšte dobro i interesi građana.

"Ukoliko bih dobio podršku ukupne opozicije, kao i ostatka reformistički orijentisane javnosti, pobjeda nad kandidatom vlasti bila bi van svake sumnje ostvarena", smatra Blažić.

On je rekao da je već razgovarao sa nekim od lidera opozicionih stranaka, ali, kako je naveo, tema predsjedničkih izbora nije bila tretirana.

"Vjerujem da je sazreo momenat da lideri opozicionih stranaka konačno razumiju prijeku potrebu za prekidom dosadašnje prakse, i da interese nezadovoljnih građanki i građana stave ispred uskostranačkih", kazao je Blažić.

Prema njegovim riječima, iskustvo na prošlim predsjedničkim izborima jasno ukazuje da je moguće "potući kandidata vlasti".

Danas je, smatra Blažić, stanje u zemlji znatno lošije i od onog iz 2013. godine koje je, kako je kazao, i samo bilo veoma zabrinjavajuće.

"Podrška ukupne opozicije u toku predsjedničke kampanje otvorila bi vrata nezaustavljivim političkim promjenama na svim nivoima. Promjene koje čekamo nekoliko decenija otpočeću iz kancelarije predsjednika Crne Gore, kao predsjednik svih i za sve nas", poručio je Blažić.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније