Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

27. 01. 2018. 16:27 >> 15:55
4

ODLUČENO NA KONGRESU

Pavićević novi lider Crnogorske

Vladimir Pavićević novi je lider Crnogorske partije, odlučeno je danas na Drugom izbornom Kongresu te stranke.

Na Kongresu, na kojem je učestvovalo 150 delegata, za potpredsjednike stranke izabrani su Đorđije Brajović, Zoran Mugoša i Ivica Kaluđerović.

Pavićević, koji je do sada bio savjetnik predsjednika Crnogorske, kazao je da je crnogorska politička scena dubinski podijeljena na dva oštro suprotstavljena bloka a, kako je kazao, provalija između ta dva tabora je slika politike u današnjoj Crnoj Gori.

„U jednom rovu nalaze se Demokratska partija socijalista (DPS) i stranke koje je podržavaju, a u drugom su opozicione partije, koje su kao integrativnu tačku svog djelovanja postavile zahtjev za hitnom smjenom vlasti. Ova provalija između dva tabora je slika politike u današnjoj Crnoj Gori, a preko te provalije crnogorske politike građani gledaju jedni na druge kao na neprijatelje i podjele se produbljuju“, ocijenio je on, saopšteno je iz Crnogorske.

Pavićević smatra da DPS ostaje na vlasti zahvaljujući spoljnopolitičkom programu, državotvornom legitimitetu i harizmi i uticaju lidera Mila Đukanovića.

„Jedan od stubova vladajuće partije je i godinama učvršćivani sistem klijentelizma koji je zasnovan na sprezi moći političke i biznis elite. Jedna od očiglednih posljedica učvršćivanja klijentelističkog sistema je široko rasprostranjen osjećaj nepravde u državi i društvu, koji izaziva nezadovoljstvo i podstiče značajan dio građana na otpor, a jedan dio i na apatiju“, istakao je lider Crnogorske.

Crnogorska opozicija, kako je kazao, sa 39 poslanika u Skupštini ima „nesumnjivu zbirnu snagu“ i jasnu poruku da je potrebna smjena vlasti.

On je poručio da je cilj Crnogorske da promijeni politiku rovova i politiku neprijateljstva u Crnoj Gori, navodeći da društvo ima potencijal za promjenu samo ako i oni koji su zadovoljni postojećim stanjem i oni koji su veoma nezadovoljni budu vidjeli svoj interes da se stvari urede na pravednijim osnovama.

Prema njegovim riječima, Crnogorska ne treba da se svrsta ni u jedan od dva bloka, već da, kako je rekao, gradi alternativnu, zasebnu poziciju „cetralne, treće, modernizatorske političke snage“.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније