Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

27. 01. 2018. 07:58 >> 07:26
21

SISOJEV SMATRA

Rusija na Balkanu igra šah sa Zapadom

Ruski novinara i dopisnik Komersanta za Balkan Genadij Sisojev smatra da je ključni cilj Rusije na Balkanu da spriječi učlanjenje zemalja regiona u NATO.

“Drugi cilj nije toliko očigledan. Rusija zvanično nema ništa protiv da zemlje Balkana imaju strategiju približavanja ka EU, međutim želi da te zemlje budu povezane sa Evroazijskom ekonomskom zajednicom, što je neka vrsta Evropske unije na prostoru bivšeg Sovjetskog Saveza”, kaže Sisojev.

Rusija, istakao je, zapravo štiti svoje interese, a ne interese Balkana.

“Zato što su balkanske zemlje neka vrsta šahovske table na kojoj Rusija igra sa Zapadom. Tu Rusija može da igra jer je EU u posljednje vrijeme ispustila ovaj region iz svog fokusa, a kada tome dodate kulturno-istorijske veze regiona sa Rusijom, onda je velika vjerovatnoća da Rusija može da dobije ovu partiju”, smatra ruski novinar.

 

 

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније