Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

26. 01. 2018. 07:40   >>  07:08 10

NA DEMONSTRANTE DF-A

Konjević: Đukanović nije tražio da se puca

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević demantovao je juče u izjavi pred Specijalnim državnim tužilaštvom navode predsjednika Pokreta za pomjene (PzP) Nebojše Medojevića da je Milo Đukanović 24. oktobra 2015. godine tražio da se puca na demonstrante Demokratskodg fronta (DF) tokom nasilnih protesta ove političke grupacije.

Konjević, koji je u vrijeme protesta DF-a bio ministar unutrašnjih poslova, je dao izjavu vezanu za navode poslanika Nebojše Medojevića izrečene tokom emisije "Načisto" na TV Vijesti 15. juna 2017. godine da je "Milo Đukanović više puta tražio da se puca na građane 24. oktobra, i da je u toj prostoriji gdje je Đukanović to rekao bio i Konjević, sadašnji premijer Duško Marković i šef Agencije za nacionalnu bezbjednost".

"Tačno je da sam se 24. oktobra 2015. godine nalazio u Agenciji za nacionalnu bezbjednost i tačno je da je, osim mene, u prostorijama ANB-a shodno dogovoru prisustvovao direktor Agencije, tadašnji i sadašnji direktor Uprave policije,  potpredsjednik Vlade gospodin Marković i tadašnji predsjednik Vlade gospodin Đukanović. U Agenciji smo se okupili negdje oko 19 sati i zadržali negdje do kraja pres konferencije koju smo imali direktor policije i ja, a koja se održala u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova. Navodi koje ste mi pročitali koje je iznio gospodin Nebojša Medojević naprosto nijesu tačni", navodi se u izjavi Konjevića pred SDT-om, prenosi Pobjeda.

Konjević je pojasnio da su svi nabrojani gotovo sve vrijeme boravili u istoj prostoriji, osim minimalnih izuzetaka zbog telefonskih razgovora.

"U prostoriji u kojoj su boravili po službenoj dužnosti, po službenoj potrebi i po pozivu dolazili su i ovlašćeni službenici uz odobrenje direktora Agencije", dodaje se u izjavi Konjevića.

Medojević je svoje tvrdnje ponovio i 12. janura ove godine nakon što je saslušan pred Specijalnim policijskim timom. On je i tada kazao da je Đukanović "naredio da se puca na narod".

"On je u Operativnom centru ANB-a naredio da se puca u narod. Postoje kamere i svjedoci, to je lako utvrditi. Tu su još bili Ranko Krivokapić, Raško Konjević i Duško Marković",rekao je tada Medojević.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније