Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 01. 2018. 18:18 >> 17:46

PREDSJEDNIČKI IZBORI

Za kandidaturu 8 hiljada potpisa

Kandidatura za predsjednika Crne Gore mora biti podržana sa najmanje 7.993 potpisa birača, a birač može podržati samo jednog kandidata, objavila je Državna izborna komisija.

Na današnjoj sjednic DIK-a donijeta je Odluka o potrebnom broju potpisa birača za podršku kandidatu za predsjednika države na izborima koji će biti održani 15. aprila.

"Utvrđeno je da je najmanje potrebno 7.993 potpisa podrške kandidatu za predsjednika", saopšteno je iz te institucije.

Navodi se da birač može potpisom podržati samo jednog kandidata. Komisija je utvrdila i Kalendar za sprovođenje izbornih radnji za izbor predsjednika Crne Gore.

Odluka o potrebnom broju potpisa i Kalendar za sprovođenje izbornih radnji dostupni su na internet stranici DIK-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније