Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 01. 2018. 16:18 >> 15:48
19

REAGOVANJE DEMOKRATA

Pešić konstruiše fantazije

Predsjednik Savjeta mladih Demokratske partije socijalista, Nikola Pešić konstruiše fantazije i ostavlja utisak neozbiljnog političara, izazivajući podsmjeh svakog slobodnog mladog čovjeka, ocijenili su iz Demokratske Crne Gore.

 

Oni su reagovali na izjavu Pešića koji je kazao da su lideri Demokrata i Ure, Aleksa Bečić i Dritan Abazović, "šampioni podjela i poraza", koji iz Ulcinja šalju poruku da su složni da na državnom, ali i na lokalnom nivou, "naprave 'čistku' po svojim kriterijumima".

"Gospodin Pešić svojim istupima u javnosti pokazuje mladim ljudima u Crnoj Gori kakvi, zapravo, da ne budu. Ukalupljen i uljuljkan u naručju svojih ševofa, širi neistine, konstruiše fantazije i ostavlja utisak neozbiljnog političara, kakav zapravo i jeste, dok izaziva podsmjeh svakog slobodnog mladog čovjeka", saopštila je članica Glavnog odbora mladih Demokrata, Tanja Džankić.

Ona je poručila Pešiću, da mladom čovjeku ne priliči zastupanje i opravdavanje pogrešne politike po svaku cijenu.

"Mladi ljudi su uvijek bili motorna snaga promjena, slobodnomisleći građani i beskompromisni borci za bolje sjutra. I upravo su mladi u Crnoj Gori pokretači, nosioci i vrlo izvjesno realizatori promjena. A vaše postupke i razmišljanja prati samo mali broj onih koji tako moraju, a ne zato što je to ispravno. Za Pešica nema dileme: najbolje rješenje za njega i njemu slične su Đukanović, Marović, Barović, Mićunović, Kuljača, Vuka Golubović i ostali njegovi idoli, jer u toj postavci i on može da ponešto nezakonito ućari. Očigledno je navika jedna muka, a odvika trista muka", navodi Džankić.

Prema njenim riječima, čak i kada bi saopštenja DPS-a čitali najokorelijim crnogorskim kriminalcima i njima bi se ledila krv u žilama.

"Ne daj Bože da ovakva retorika postane prihvatljiv način političkog ophođenja oko koje bi se bilo ko u budućnosti okupljao. I za Pešića je ovaj rečnik očito prihvatljiv, čim ga ovako gromoglasno zastupa i promoviše. Samo nastavite, jer tu je granica između vas i nas. To nije samo linija razdvajanja, to je bedem iza koga vama ostavljamo ulicu, a savremenoj Crnoj Gori nudimo civilizacijske i evropske vrijednosti", saoptila je Džankić.

Ona je dodala da mladim i obrazovanim ljudima ne priliči da se služe jezikom ulice, mržnje i podjela.

!Čak i kad bi to umjeli i mogli, ne bi htjeli, jer Crna Gora i njeni građani zaslužuju napredne i savremene političare. Primitivizam i demagogiju ostavljamo vama, i budite sigurni - fabrikovanje podjela među braćom više vam ne prolazi. Razotkriveni ste. Uostalom, vidite i sami koliko puta ste zabacili udicu i mamce podjela, a da se niko upecao nije", poručuje Džankić.

 

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније