Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

21. 01. 2018. 14:28 >> 13:55
16

PEŠIĆ OCIJENIO

"Bečić i Abazović šampioni podjela i poraza"

Predsjednik Savjeta mladih DPS-a, Nikola Pešić, ocijenio je da su lideri Demokrata i Ure, Aleksa Bečić i Dritan Abazović, "šampioni podjela i poraza", koji iz Ulcinja šalju poruku da su složni da na državnom, ali i na lokalnom nivou, "naprave 'čistku' po svojim kriterijumima".

 

Pešić smatra i da su simultanim demonstriranjem "neznavenosti, mržnje i podjela", Demokrate i URA postali "toliko slični da se ljudi sa pravom pitaju da li uopšte postoji razlika između njih".

"Ili su oni jedno političko biće u dva tijela. Bećić i Abazović, šampioni podjela i poraza, iz Ulcinja šalju jasnu poruku da su složni oko toga da na državnom, ali i na lokalnom nivou naprave 'čistku' po svojim kriterijumima. Poznati moralni arbitri koji su preuzeli ulogu tužilaca i sudija, uveliko pokazuju na primjeru opština u kojima su oni privremeno na vlasti, da nema većih progonitelja i osvetnika od njih", saopštio je Pešić.

On je rekao da su partijska zapošljavanja, otpuštanja onih koji im nijesu politički bliski, ucjene i pritisci "mjera demokratske orjentacije njihove politike".

"Začuđujuće je što je stranka koja pretenduje da bude 'građanska' preuzela vulgarnu retoriku svog političkog idola i što se, umjesto da oni budu korektiv političkog primitivizma koji baštini bivši portparol SNP-a, URA trudi ne samo da ga u tome imitira već i prevaziđe. Interesantno je da Demokrate uz sebe hoće nekoga poput Abazovića, koji svom gradu i državi ne misli dobro, već je spreman iz političkog očaja na pakt sa ljudima koji su njegove sunarodnike više puta pokušali da proćeraju iz Crne Gore", rekao je Pešić.

U toj sramnoj namjeri bi, navodi Pešić, vjerovatno uspjeli "da, na njihovu žalost, DPS nije na vlasti i da nije zaštitila sve manjinske narode od aktuelnih partnera Abazovića".

 

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније