Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

21. 01. 2018. 10:09 >> 09:37
3

SDP SAOPŠTIO

"CG simulira reforme"

Ispunjavanje svih zahtjeva iz oblasti vladavine prava do kraja 2019. godine, kako sugeriše Evropska unija, pri ovakvom stanju zarobljenosti institucija je prava naučna fantastika, smatra član Predsjedništva SDP-a, Ivan Vujović.


On smatra da je osnovna poruka evropske Strategije o proširenju na Zapadni Balkan "da Crna Gora, sa ovakvom vlašću, nema nikakvih šansi da ispuni zahtjeve neophodne za članstvo u EU do 2025".

"Ocjene iz dokumenta o 'organizovanom kriminalu i korupciji na svim nivoima vlade i administracije', kao i one o 'snažnom političkom miješanju u oblasti medija' najbolja su lična karta crnogorske vlasti. Rokovi koji se navode u Strategiji su samo okvirni i njihovo poštovanje zavisi isključivo od stvarne političke volje za reformama koje u Crnoj Gori nema. Ispunjavanje svih zahtjeva iz oblasti vladavine prava do kraja 2019. godine, kako nam se sugeriše, pri ovakvom stanju zarobljenosti institucija je prava naučna fantastika", smatra Vujović.

U SDP-u vjeruju i da na sceni imamo "puko simuliranje reformi". To je, kaže Vujović, "našim partnerima sasvim jasno, pa će kroz intenziviranje politike EU proširenja, koja je nažalost dugo bila gurnuta u drugi plan, veoma brzo i do kraja biti demaskirano DPS evropsko blefiranje".

"Statističko-činovničkom bavljenju EU integracijama je došao kraj, a naši partneri očekuju, umjesto manekenisanja po Briselu, konkretne rezultate posebno u borbi protiv korupcije i kriminala. Sve ovo je snažan alarm za DPS oligarhiju koja nipošto ne želi sjeći granu na kojoj sjedi. Upravo zato i sve češće izrugivanje vrha DPS sa EU. Upravo zato je vrhuška DPS sve više zagledana prema Dubajiu i drugim egzotičnim destinacijama, a sve manje ka Briselu. Jasno i zašto – tamo ih sigurno neće pitati za njihove korupcionaško-kriminalne veze i okruženja ili zašto kradu izbore i premlaćuju opozicionare. Zato se s pravom može reći da je aktuelna DPS vlast u suštini antievropska, budući da je sve što je praksa te vlasti u potpunoj suprotnosti sa vrijednosnim sistemom EU. Srećom, sa novim EU pristupom padaju DPS evropske maske", kaže Vujović.

Posebna je priča, navodi on, obmanjivanje javnosti "da će ova Vlada okončati pregovore sa EU do kraja 2020. godine".

"Takva im je svaka istina o procesu EU integracija. SDP poziva svu slobodnu i reformsku javnost i građane da kazne antievropsku politiku DPS jer ćemo u suprotnom, umjesto vladavine prava, imati još više vladavine kriminala, korupcije, zarobljenih institucija, bahatosti i sveopšteg nemorala", kazao je on.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније